Asus VivoBook Pro N580VD-FI683, laptop multimedia cu componente noi

Dacă sunteți interesați de un laptop performant care să fie util la jocuri precum și la sarcini multimedia atunci modelul Asus VivoBook Pro N580VD-FI683 ar fi recomandarea mea.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →, iar comparativ cu modelele Rog are o portabilitate mai bună (greutatea e de undeva la 2kg, iar bateria poate să țină și 5-6 ore). Din poza de alături puteți vedea cât de bine arată și că într-adevăr se adresează profesioniștilor sau segmentului business.


Pentru

Modelul de față e dotat cu procesor i7 model 7700HQ care are 4 nuclee. Acesta asigură toată performanța de care e nevoie în diferite sarcini cum ar fi jocurile solicitante și diferite sarcini complexe (CAD etc).
Ecranul chiar dacă e unul de 15 inci are rezoluție 4K, iar acest lucru e unul foarte bun pentru cei care intenționează să folosească laptopul la sarcini complexe… cum ar fi cele CAD.
Tastatura e una comodă, fiind una cu iluminare pe timp de noapte așa încât să vedeți mai bine ce tastați. Din păcate nu e una RGB, ci doar de o singură culoare.
Pentru stocare are SSD cât și un hard de 1TB. Pe SSD se instalează Windows, iar HDD-ul e numai bun pentru jocuri, filme sau alte fișiere.

Contra

Nu vine cu sistem de operare preinstalat de la Microsoft, ci cu o distribuție Linux (Endless OS). Eu recomand să instalați Windows 10 (Home sau Pro) de pe un stick USB 3.0.
Capacitatea SSD-ului putea fi ușor mai mare deoarece cu cât e mai mare cu atât are performanțe mai bune.

Concluzie

Modelul Asus N580VD-FI683 din seria VivoBook Pro se adresează persoanelor care folosesc PC-ul în scopuri profesionale sau jocuri. Vine cu componente la zi care te ajută să-ți termini treaba cât mai rapid.
Legat de faptul că procesorul nu e din seria a opta, ci din a șaptea trebuie spus că e același proces de fabricație, iar sporul de performanță de la seria la seria 8 e de 10-20%… deci nu prea mare.

Lasă un comentariu