Asus VivoBook X541UA-GO1374D, laptop maro cu Core i3-6006U

Laptop Asus VivoBook X541UA-GO1374D face parte dintr-o serie elegantă, accesibilă și performantă. Totuși, această serie nu oferă variante foarte performante adică configurațiile sunt limitate la anumite componente, iar dacă vă plac jocurile, de exemplu, trebuie să alegeți o altă serie cum e RoG. Acesta e o variantă pe maro cu procesor Core i3 din familia Skylake, dar există și variante pe argintiu dacă culoarea are mare importanță. Oricum, dotările sunt aceleași, motiv pentru care și greutatea laptopului e aceeași – circa 2 kg.

Nu aveți nevoie de mai multă performanță dacă nu vă jucați jocuri, însă un SSD poate fi un bun upgrade pe viitor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Dacă nu vă doriți un laptop foarte scump atunci aveți nevoie de un laptop cu componente din generația precedentă de la Intel, adică Skylake. Laptopurile cu Intel Kaby Lake sunt mai scumpe și nu cred că veți observa mari diferențe între cele două, pentru că sunt două generații succesive. Bineînțeles, un procesor mai nou e mai eficient și performanțe sunt puțin mai mari, dar pot exista excepții. Procesoarele care consumă mai mult oferă performanțe mai bune, de aceea există variante de tip U și de tip HQ.

Spațiul de stocare e irelevant cât timp internetul ne oferă posibilități de stocare numeroase și chiar nu mai merită să ținem datele pe PC. Totuși, placa de rețea nu e una foarte performantă și pot spune că nu se adresează celor care au o conexiune la internet mare sau poate că nici nu-i deranjează pentru că au și un desktop.

Păreri pro și contra

Un laptop trebuie să aibă o greutate redusă, să arate bine, să ofere o autonomie bună și o funcționalitate ridicată prin dotările oferite. Laptopul  de mai sus excelează la toate capitolele menționate anterior și am doar cuvinte de laudă pentru această generație.

Asus X541UA-GO1374D poate fi de folos dacă vreți să folosiți programe de tip office, navigați pe web, socializați cu cei dragi etc. Dacă nu se vede prea bine tastatura și restul finisajelor, am postat clipul de jos.

Lasă un comentariu