Asus VivoBook Max X541UA-GO1373T, laptop cu ecran glossy

Laptopul Asus VivoBook Max X541UA-GO1373T vine cu Windows preinstalat și se poate observa ușor că are terminația T (cele cu D au FreeDOS, iar cele fără au Endless OS). Bineînțeles, fiecare brand are propriile reguli de numire a laptopurilor și nu cred că sunteți prea interesați de acest aspect. Sunt destul de multe laptopuri cu configurații similare, doar că unele dotări sau caracteristici speciale nu pot fi aceleași. Acesta arată ca multe alte modele din serie, doar că acesta pare a fi cel mai recent deoarece are un procesor Intel generația a 7-a – numită Kaby Lake.

Chiar dacă acesta pare a fi scump, aveți sofwate licențiat, iar o variantă fără acesta costă sub 2000 de lei. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Cele mai populare laptopuri vin cu procesoare Core i3 deoarece sunt performante, nu costă mult și oferă o autonomie bună. Procesoarele Core i5 și Core i7 sunt disponibile și în variante HQ pentru cei pasionați de jocuri, dar și variantele U sunt destul de performante. Merită să alegeți un laptop performant cât timp în veți folosi aproape zilnic și pentru o perioadă lungă.

Laptopul poate fi folosit chiar și fără baterie, dacă aveți o priză în apropiere. Astfel veți păstra baterie pentru momentele când călătoriți sau îl luați la locul de muncă. Oricum, bateria suportă un număr generos de încărcări pentru că e una de tip SuperBatt. Chiar dacă e compact, e la fel de util ca și un desktop doar că acesta nu are nevoie de monitor și periferice. Un mouse poate fi de folos dacă vreți să măriți productivitatea dar nu trebuie să uitați de routerul wireless dacă nu vă plac prea multe cabluri pe birou. Oricum acest laptop nu are placă de rețea de 1000 Mbps, deci puteți folosi cu încredere WiFi-ul.

Păreri pro și contra

Arată bine, e performant, are dotări numeroase și Windows 10 licențiat. Deci, chiar nu aveți nevoie de mai mult pentru anumite aplicații sau navigare web, un plus de viteză de procesare e bine-venită.

Laptopurile recent lansate chair impresionează la capitolul performantă în special pentru că au DDR4, dar Asus VivoBook Max X541UA-GO1373T putea să aibă măcar un hard disc mai performant – 7200 RPM.

Te-ar mai putea interesa