Asus Vivobook Max X541UA-GO1345D, laptop maro cu hard de 1TB

Laptopul Asus Vivobook Max X541UA-GO1345D poate fi folosit aproape pentru orice deoarece are dotări destul de bune. Mi se pare destul de portabil dar putea fi și mai ușor dacă nu ar fi avut unitatea optică și un eventual SSD de tip M.2. Chiar și o carcasă din aluminiu ar putea reduce din greutatea unui laptop dar și e mai plăcută la atingere. Nu este un model care suportă upgrade-uri multe și nici nu au sens cu astfel de componente. Doar laptopuri de gaming merită upgradate cu mai multă memorie RAM sau poate cu un SSD dacă nu au.

Sunt laptopuri destul de multe cu componente similare dar nu toate sunt ca și cele din seria X541. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are următoarele componente care sunt destul de interesante: procesor Core i3-6006U, memorie RAM de tip DDR4 cu capacitate de 4GB, hard cu capacitate de 1TB și placă video integrată (cea din procesor). Alte laptopuri puțin scumpe au chiar și placă video dedicată care pot rula jocuri și conținut media.

Chiar și placa video integrată e bună pentru a viziona filme, doar că nu are memorie video proprie și autonomia laptopului va avea de suferit dacă sunteți doar pe baterie. Dacă îl veți folosi strict pe birou, adică de acasă, chiar nu merită să vă folosiți de baterie, ci îl țineți conectat la priză.

Păreri pro și contra

Face parte din segmentul inferior deoarece e accesibil și are un procesor modest. Procesorul face parte dintr-o generație destul de recentă, motiv pentru care are un consum foarte mic de energie care rezultă într-o autonomie generoasă. Chiar dacă are o configurație office, poate fi folosit pentru aproape orice, mai puțin jocuri 3D.

Asus X541UA-GO1345D arată foarte bine pe maro și are cele mai utile dotări. Dacă nu aveți un abonament scump la internet, atunci nici nu aveți nevoie de un Core i5 sau Core i7. Cu un router wireless performant poate să vă ofere o viteză de transfer decentă pe wireless (mă refer la cele Dual Band cu WiFi ac).

Te-ar mai putea interesa