Asus Vivobook Max X541NA-GO120T, laptop cu baterie SuperBatt

Laptopurile accesibile au componente hardware bune pentru uz office, însă pot avea și Windows 10 licențiat ca și Asus Vivobook Max X541NA-GO120T. După cum am menționat mai sus, noua generație de la laptopuri oferă o baterie cu mai multe cicluri de încărcare  și o autonomei mai mare – SuperBatt. Aceasta e prezentă pe toate laptopurile noii generații și reprezintă un motiv în plus pentru a alege o astfel de serie. Asus a devenit un brand popular în România și nu văd de ce nu ați alege un astfel de brand.

Varianta fără Windows 10 e mult mai accesibilă dar oricum trebuie să puneți ulterior acest software. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul e cea mai importantă componentă, iar la acesta e un Intel Celeron N3350 cu placă video Intel HD Graphics 500. Totuși, la alte procesoare mult mai performante sunt prezente alte plăci video, deoarece e vorba de o familie de procesoare diferită. În acest caz e vorba de familia Apollo Lake care e destul de prezentă pe laptopurile de buget.

Ecranul e superb dacă-l folosiți de la o distanță mică, iar rezoluția ecranului e HD. Pot fi laptopuri mai scumpe chiar și cu ecran mai detaliat (rezoluție 1080p), dar poate că nici nu vă interesează pentru că nu au și panou IPS. Pot spune că se mișcă excelent cu 4GB RAM și hard discul de 500 GB e de ajuns.

Păreri pro și contra

Autonomia laptopului e destul de mare cu o astfel de configurație, iar ea depinde și de cum veți folosi laptopul. Un laptop cu Windows licențiat poate fi o alegere bună pentru micile companii, în special că acest laptop nu costă foarte mult, dar eu cred că îl vreți pentru acasă. Navigarea e mai simplă dacă aveți o tastatură fizică și portabilitate superioară.

Asus Vivobook Max X541NA-GO120T poate ține locul unui desktop dacă nu folosiți cine știe ce aplicații sau nu vă jucați jocuri 3D. Nu e necesară o placă video dedicată dacă vreți să vizionați un film sau un serial TV, pentru că placa video integrată are suport HD. Dacă nu ați văzut această serie în realitate, v-am pus prezentarea de jos.

Te-ar mai putea interesa