ASUS Vivobook K1703ZA, laptop office cu ecran mare

Laptopul din imaginea de jos reprezintă o soluție destul de interesantă deoarece pentru cât costă, oferă un display mare, hardware performant și un design modern. Este vorba de noua seria ASUS Vivobook K1703ZA care oferă câteva configurații interesante. Din ce este disponibil pe piață, vedem două configurații diferite, dar mai pot fi și altele. Diferențe majore sunt la procesor însă nu le veți simți dacă vă rezumați strict la aplicații simple și poate că nici nu veți stoca atât de mult.

Cu alte cuvinte, laptopul cu Core i5 este de ajuns și poate că procesorul Core i7 nu ar fi nevoie ținând cont de ce veți face pe el. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

ASUS Vivobook K1703ZA

Merită sau nu merită cumpărat?

Nu veți avea nevoie de un laptop dintr-o serie Zenbook, deoarece și cel de sus oferă procesoare Alder Lake, SSD M.2 și suficientă memorie. Memoria RAM este importantă la un latpop pe care vreți să lucrați și de cele mai multe ori, laptopuri au cel puțin 8GB și cel mult 16GB (32GB doar pe cel de gaming). Compoentenele diferă de la un tip de laptop la altul, astfel că laptopuri de gaming cum sunt cele TUF/ROG au procesoare și memorie RAM mai bune, însă orice performanță în plus va reduce din autonomie. Puteți alege laptopul care vă convine mai mult, însă eu v-aș recomanda cel mai performant dintre ele pentru a nu-l schimba prea des.

Specificațiile display-ului sunt foarte bune și chiar nu este nevoie de nimic în plus, adică poate șine locul vechiului monitor fără probleme în special că este atât de mare. Acesta re margini atât de înguste, încât ați zice că este vorba de un laptop mai mic.

Sistemul de operare al acestui laptop este Windows 11 (cum are și ASUS Vivobook M1702QA) și nici nu aș opta pentru versiunea anterioară, în special pentru că are componente atât de noi și aveți suficientă memorie (cerințele hardware au crescut la 4 GB RAM).

Concluzie

ASUS Vivobook K1703ZA are conectivitate foarte bună și vedem cel mai rapid WiFi (ax 2×2), adică puteți renunța la cablul de rețea și e bine să aveți un router wireless compatibil (va fi de folos și dacă conexiunea la internet este Gigabit).

Te-ar mai putea interesa