ASUS Vivobook Flip 14 TP470EA, laptop și tabletă cu Windows 11

Laptopul ASUS Vivobook Flip 14 TP470EA este unul convertibil, adică se poate transforma ușor în tabletă, datorită unor balamale care permit plierea completă sau parțială a laptopului (după cum se vede în imagine). La ultima vede pare  a fi un laptop clasic dar cu un design mai robust, doar că poate fi utilizat chiar fără mouse și touchpad, însă funcționalitatea nu este la fel de ridicată. Ecranul touch este util la navigare sau poate că sunteți un utilizator mai creativ (cu un stylus puteți desena diverse).

Am pus poza de jos pentru a vă face o idee și se văd destul de bine acele balamale (sunt argintii). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Îmi plac aceste tipuri de laptopuri pentru că sunt destul de portabile chiar dacă ecranul nu poate fi detașat, astfel are un hardware ceva mai bun și peste al unei tablete. Vorbim de un Core i7 Tiger Lake cu 4 nuclee, memorie RAM LPDDR4X de 16GB (consum mai mic), SSD cu capacitate 512GB.

Ecranul său are o diagonală de 14 inci și suprafață lucioasă ca la oricare alt ecran touch (pentru a-l curăța mai ușor). Mărimea ecranului nu este prea importantă deoarece un ecran mare, ar face laptopul mai puțin portabil.

Are un număr satisfăcător de porturi (chiar și Thunderbolt v4), tehnologii wireless și chiar difuzoare de tip Harman Kardon. Ținând cont că face parte din seria VivoBook Flip 14, i se pare normal să aibă Windows 11 preinstalat. Nici nu aș fi recomandat altă versiune sau alt tip de sistem de operare. Din păcate nu sunt alte sisteme de operare care să oferă o productivitate atât de bună și atât de multe programe compatibile.

Se poate lucra oriunde pe el fiind mic și tastatura are funcție de iluminare, care poate fi activată și dezactivată.

Concluzie

ASUS TP470EA costă mai mult decât un laptop clasic cu hardware similar, însă trebuie să conștientizăm că dorește să înlocuiască două gadgeturi portabile. Cu alte cuvinte, se adresează unui anumit segment de utilizatori și poate fi de folos în special dacă vă interesează portabilitatea (cu ecran OLED există modelul Asus Vivobook 13 Slate T3300KA).

Te-ar mai putea interesa