ASUS VivoBook 17 M712DK, laptop cu grafică Radeon R540X de 2GB

Laptopul ASUS VivoBook 17 M712DK e unul dintre cele mai noi apariții cu procesor AMD Ryzen din generația nouă pe 14 nm. Un ecran mare reprezintă un spațiu mai mare de lucru, dar și rezoluție imaginii e generoasă – Full HD. Combinația de culori e una bine aleasă pentru că utilizatorii aleg mai degrabă un laptop pe argintiu/gri metalizat decât unul unul pe negru. Laptopurile de culoarea neagră sunt prea clasice, însă la cele de gaming chiar arată bine pe negru cu tastatură roșie sau de altă culoare.

Din poza de jos se vede că are un ecran generos și o construcție mai restrânsă, rama ecranului fiind mai redusă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurațiile disponibile sunt interesante și prezintă o placă video dedicată nouă, după cum am și menționat în titlu. Laptopurile suportă multă memorie dar eu consider că e de ajuns cât avem instalat, însă spațiul de stocare poate fi mărit cu un SSD mai mare dacă cel inclus nu e satisfăcător. Avem doar de tip M.2, adică sunt în format mic și e loc de unul de tip SATA, după cum e menționat pe site-ul producătorului.

Păreri pro și contra

E prezent un cititor de amprentă care e destul de folositor, dar e prezentă și o tastatură iluminată care poate fi activată când vreți să lucrați târziu. trebuie apreciat faptul că are o greutate redusă, adică are numai 2.3 kg pentru o serie de 17 inci. Categoric, nu e cel mai portabil laptop dar poate că vă folosiți de o geantă și un mouse fără fir ar fi perfect pentru acesta. Puteți folosi și periferice cu fir dacă nu vă place să tot le încărcați sau schimbați bateriile, iar variante compacte ajută mult când călătoriți.

ASUS VivoBook 17 M712DK are cele mai moderne porturi și sunt poziționate bine adică sunt pe lateral ceva mai în spate, astfel că firele sau adaptoarele nu vă vor deranja. Spațiul ocupat de pe birou e redus, pentru a face loc pentru alte gadgeturi ori poate o multifuncțională. Desktopurile nu prea mai reprezintă o alegere inspirată deoarece laptopurile sunt mult mai elegante și dotările sunt chiar excelente.

Te-ar mai putea interesa