Asus VivoBook 15 X542UN DM264, laptop cu i5-8250U şi MX150

Laptopul Asus X542UN-DM264 e un model din seria VivoBook 15, fiind dotat cu procesor i5-8250U şi portabilitate decentă (greutate de 2,3kg având în vedere că are unitate optică). În opinia mea, prezenţa unităţii optice îl face bun pe post de laptop business

Laptopul vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care se prezintă bine vizual şi dpdv al configuraţiei.

Păreri pro şi contra

Acest model Asus X542UN vine cu procesor Intel i5-8250U quad core şi cu cip grafic GrForce MX150 4GB (pe lângă cipul de la Intel numit HD Graphics).
Memoria RAM este de 8GB, iar pentru stocare se foloseşte de un hard de 2TB. E o capacitate foarte mare şi cred că de aceea va fi un laptop apreciat pentru cei care au colecţii de seriale sau filme.
Procesorul e unul dintre cele mai bune de pe piaţă, aidcă un i5 8250U cu arhitectură Kaby Lake. Este un procesor quad core cu 7677 puncte la benchmark. CPU-ul are şi cip grafic integrat, adică vobim despre un Intel UHD 620.
În sarcini solicitante dpdv video acest model are şi cip grafic cu memorie dedicată numit GeForce MX150 cu 4GB memorie video.
Memoria sistemului e de 8GB, dar se poate upgrada până la 16GB. Laptopul mai are un slot de memorie liber.
La capitolul conectivitatea aparatul are 4 USB-uri, LAN Gigabit, VGA, bluetooth şi wireless ac.
Ecranul acestui notebook e unul de 15,6 inci cu rezoluţie FHD şi strat anti-glare aşa încât lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa.
Portabilitatea acestui model e una foarte bună prin faptul că are o greutate de circa 2,3kg şi bateria ţine vreo 3-4 ore (sau mai mult) în funcţie de cum îl folosiţi.

Acest laptop e bun pentru acasă cât şi la lucru. Mediul business va aprecia un astfel de laptop întrucât are unitate optică şi e robust.
Din păcate nu are Windows preinstalat, ci o distribuţie Linux numită Endless OS. Eu recomand să instalaţi Windows 10 de pe un DVD ori un stick USB.

Te-ar mai putea interesa