Asus VivoBook 15 X542UF-DM001, laptop de 15.6 inci

Laptopul Asus VivoBook 15 X542UF-DM001 are echipat unul dintre cele mai interesante procesoare Core i5, deoarece e primul model cu 4 nuclee care e de tip U. Chiar și modele i7 Kaby Lake R prezintă patru nuclee, astfel performanțele se apropie de cele ale variantelor de gaming (HQ). Nu merită să alegeți configurații vechi în special dacă au avut loc schimbări atât de mari, plus că acum aveți un ecran FullHD și un suport bun pentru memorie RAM. Nu are cea mai grozavă greutate, însă nu deranjează pe cei care-l țin doar pe birou.

Arată mai bine pe gri decât pe maro, însă gusturile nu se discută și până la urmă nu-l vreți doar pentru cum arată, ci pentru performanțele sale. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația acestui laptop e satisfăcătoare chiar și pentru cei mai pretențioși dintre voi, iar placa video GeForce MX130 se descurcă bine chiar și în cazul jocurilor. Aceasta se compară cu o placă video modelul 940MX, doar că data lansării diferă. Dacă veți juca jocuri pe el, v-aș putea recomanda să mai puneți memorie RAM, iar SSD-ul e opțional.

Prețurile sunt justificate și veți vedea că pentru un buget mai mare puteți alege variante cu dotări special interesante sau cu componente ceva mai bune. Oricum, eu consider că oferă exact ce aveți nevoie și poate că unele dotări sunt chiar inutile (DVD, tastatură numerică). Mi-ar plăcea dacă ecranul NanoEdge ar ajunge pe toate seriile și prețurile să rămână aceleași.

Păreri pro și contra

Sunt destul de multe motive pentru a-l alege pe acesta și nu pe altul: procesor performant, suficientă memorie, spațiu generos, placă video dedicată, fiabilitate și conectivitate superioară. Chiar are toate tipurile de porturi și tehnologii fără fir necesare și nu veți simți lipsa vreunui port. Bineînțeles, nu sunt multe de același fel, și nici nu vă puteți plânge pentru că laptopurile mai subțiri nu au atâtea USBuri.

Asus X542UF-DM001 poate ție locul unui PC pentru care performațe comparabile și nu mai e nevoie de acel monitor. Eventual, ar fi necesar un mouse și puteți unul fără fir dacă nu jucați jocuri competitive.

Te-ar mai putea interesa