Asus VivoBook 15 X540UA-DM1147, laptop FullHD argintiu

Laptopurile de la acest brand sunt numeroase și veți găsi cu ușurință unul care să nu vă depășească bugetul. Asus VivoBook 15 X540UA-DM1147 e puțin mai diferit decât restul pentru că are un procesor Dual Core performant, un ecran Full HD și un spațiu de 1TB. Configurațiile sunt numeroase iar acesta e perfect pentru multe sarcini zilnice, mai puțin pentru jocuri. Nu aveți nevoie de acea placă video dedicată pentru a rula filme, pentru că placa video Intel poate reda conținut media.

Prețul e unul atractiv deoarece are doar Endless OS, acesta fiind un sistem de operare gratuit însă eu l-șa schimba cu Windows 10. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele cu mai multe nuclee sunt utile doar pentru anumite aplicații sau jocuri 3D, însă pentru navigare web și redare video nu e nevoie de un laptop foarte scump. Un Core i3 e alegere perfectă dacă vreți un laptop pentru mai mulți ani și acesta lucrează la o frecvență destul de bună. Laptopul acesta poate înlocui cu succes vechiul PC și chiar nu-i veți simți lipsa pentru că acesta are dotări satisfăcătoare. Poate pe parcurs veți ajunge la concluzia că nu veți avea nevoie de atât a spațiu, iar un SSD ar mări semnificativ performanțele laptopului. Cu alte cuvinte, un SSD are o viteză de citire mult mai mare dar și restul caracteristicilor sunt acceptabile.

Păreri pro și contra

Componentele sunt destul de noi, avem un procesor dintr-o generație recentă și o memorie RAM la frecvență bună. Memoria poate i extinsă la mai mult dacă aveți nevoie de 8GB pentru o anumită aplicație. Laptopul are o construcție ușoară și prezintă toate porturile de care aveți nevoie mai mult ori alegeți tehnologiile fără fir. Această serie oferă dotări acceptabile și una dintre ele ar fi ecranul de 15.6 inci care acum are o rezoluție mai bună, astfel detaliile sunt mai accentuate.

Asus X540UA-DM1147 nu are acea mufă de rețea pentru că e subțire, dar are un cablu adaptor. Nici nu cred că are rost să vă conectați prin fir la internet dacă aveți un router wireless bun și laptopul are WiFi ac.

Te-ar mai putea interesa