Asus VivoBook 15 X512JA, laptop cu i5-1035G1 şi Windows 10

Asus VivoBook 15 X512JA model X512JA-EJ360T e un laptop modern echipat cu procesor i5-1035G1 quad core şi sistem de operare preinstalat. Arată precum alte modele din seria X512 , dar are culoare albastră (Peacock Blue).
Face parte din categoria business deoarece are cititor de amprentă şi o portabilitate crescută (greutatea e de 1,7kg şi bateria ţine vreo 4 ore).

Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern care se prezintă bine dpdv vizual şi al componentelor din dotare.


Păreri pro şi contra

Un laptop precum Asus VivoBook 15 X512JA se adresează celora care vor performanţe superioare deoarece e echipat cu procesor i5 quad core model i5-1035G1 capabil în a scoate 7988 puncte la benchmark.
Nu e echipat cu unitate optică, dar are 4 porturi USB, card reader, wireless ac şi bluetooth.
Pentru ca laptopul să poată fi utilizat din prima clip acesta vine cu Windows 10 preinstalat. Eu zic să nu vă instalaţi alt sistem de operare deoarece laptopul (şi driverele aferente) e conceput să funcţioneze cu acest sistem de operare.
La capitolul ergonomie are balama ErgoLift, ecran cu finisaj anti-glare (anti-orbire) şi tastatură iluminată.
Stocarea e realizează pe un SSD de 256GB, iar memoria RAM e de 8GB. Sunt nişte capacităţi suficiente şi în opinia mea nu e nevoie de mai mult.
Dacă vi se pare că are prea puţin spaţiu de stocare atunci îi puteţi pune un SSD mai mare ori să îi ataşaţi un hard extern.
Cititorul de amprente e unul foarte bun în cazul în care vreţi ca datele dvs să fie în siguranţă ori să vă logaţi rapid în Windows.

Laptopul de faţă poate fi considerat şi un desktop replacement pentru persoanele care nu sunt interesate de jocuri întrucât cu el puteţi edita documente, naviga pe Internet şi viziona filme.
Despre brandul Asus trebuie spus că e unul de top, iar în ţara noastră laptopurile lor sunt foarte apreciate, indiferent că e vorba de laptopuri office, business, multimedia sau de gaming.

Te-ar mai putea interesa