Asus VivoBook 15 X505ZA-EJ668, laptop compact cu spațiu generos

Laptopul Asus VivoBook 15 X505ZA-EJ668 are o tastatura ceva mai restrânsă pentru că s-a renunțat la cea numerică. Oricum, nu e un minus pentru că mulți utilizatori nici nu o folosesc și aveți cifrele și în partea stângă. Touchpadul e poziționat central și nu va fi deranjant când veți scrie, iar pe birou puteți folosi un mouse. Un laptop nu are nevoie de multe periferice pentru are multe dotări interesante. Acest model din poza de jos are o configurație mai diferită decât restul și mă refer la procesorul Ryzen 5 care are o placă video interesantă.

Dimensiunile laptopurilor au mai scăzut pentru că avem un display NanoEdge cu margini mici, însă e loc de mai bine. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

 

Modelul de procesor de pe acest notebook e Ryzen 5 2500U care nu e cel mai performant din serie însă e echivalentul unui Core i5 cu 4 nuclee. Pentru taskuri simple și redarea media, chiar nu aveți nevoie de ceva mai performant ori mai scump. Această configurație suportă și 12GB RAM dar nu e nevoie chiar de atât, însă unele programele au cerințe ceva mai mari. Difuzoarele sale oferă o calitate audio bună și dacă nu ascultați muzică cu bass atunci nici nu aveți nevoie de un sistem audio clasic.

Păreri pro și contra

Porturile sunt la fel de multe ca și la modelele standard și poate fi conectat și un stick sau cablu cu interfață USB 3.1 tip C. Ecranul acestei serii e ceva mai bun decât cel de la serii mai vechi, acum avem o rezoluție mai mare și vom vedea mai multe detalii. Greutatea acestui model e redusă pentru că și construcția a devenit destul de compactă. Placa video actuală are performanțe mai bune decât cea Intel, doar că nu va fi de folos când discutăm de jocuri pentru că nu are memorie video proprie ca și cele dedicate.

Asus X505ZA-EJ668 oferă un spațiu generos iar dacă vă doriți mai degrabă un SSD, îl puteți instala în locul acelui hard disc. Acest upgrade nu costă mult și SSD-urile s-au ieftinit destul de mult.

Te-ar mai putea interesa