Asus VivoBook 15 A1502ZA, laptop cu procesor Core P

Dacă vă interesează un laptop business de la Asus atunci aș recomanda să vă uitați la modelul ASUS VivoBook 15 A1502ZA. Acesta este construit în jurul unor procesoare Intel Core P apărute pe piață la începutul anului 2022.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Costul mi se pare unul corect din moment ce e vorba despre un laptop office-business. Din poza de alături probabil se vede că e un model de culoare albăstrui care are tastatură iluminată.

ASUS Vivobook 15 A1502ZA

Păreri pro și contra

Fiind un model pentru oamenii de afaceri, acesta e unul care e echipat cu cititor de amprentă. Un alt lucru avantajos la acest mode e că are TPM, acesta ținând tot de securitate. TPM face ca pe laptop să poată fi instalat Windows 11. Asta deoarece doar Windows 11 suportă doar calculatoare noi cu TPM.

Pe partea de ergonomie trebuie precizat că are tastatură iluminată, greutate redusă și ecran cu strat anti-glare. Cel mai mult vă vor ajuta tastatura iluminată și stratul anti-reflex. Tastatura iluminată e utilă deoarece vă ajută să vedeți mai bine tastele când lumina e slabă.

Dacă e să vorbim despre memorie atunci trebuie să scriu că are 8/16 giga memorie RAM și stocare SSD.

Procesoarele sunt foarte performante, spre exemplu modelul i5-1240P cu 12 nuclee scoate 17.347 puncte la cpubenchmark. Se poate vedea că procesoarele cu sufixul P sunt extrem de performante.

Din păcate nu are sistem de operare preinstalat, iar din această cauză aș recomanda Windows 10 sau 11 de pe un stick USB.

Un laptop precum A1502ZA e pentru persoanele care vor ceva stabil, cu aspect sobru și performanțe mult peste medie. Se poate vedea de pe urma scorului cpubenchmark că procesorul e unul extrem de bun. Acest lucru vă va ajuta să vă terminați treaba mai repede.

Te-ar mai putea interesa