ASUS VivoBook 14 X413FP, laptop de 14 inci cu Intel Comet Lake

Laptopurile sunt tot mai atractive și ASUS VivoBook 14 X413FP e un exemplu bun, iar greutatea sa e de numai 1.4 kg. Aș putea spune că discutăm de un ultraportabil accesibil și elegant care oferă un hardware suficient de avansat. Mă refer la cea mai recentă generație de procesoare Intel – Comet Lake (generația a 10-a). Cele mai multe modele sunt pe negru, dar există și alternative pe albastru dacă vreți ceva diferit (diferența e vizibilă doar pe capac)

Acesta arată ca multe alte laptopuri din același buget și care pot avea chiar și un ecran de 15.6 inci. Deci vă puteți gândi și la o soluție diferită, poate chiar și cu Windows 10 Pro. Un sistem de operare cu licență poate influența mult prețul laptopului, în special dacă e vorba de varianta Pro. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecranul are margini mici pentru ca laptopul să scadă în dimensiuni, dar parcă arată și mai bine. Aceasta e și o tendință ca în cazul telefoanelor mobile, iar utilizatorii caută ceva nou și modern. Merită să optați pentru un brand popular care oferă doar cele mai noi configurații și nu trebuie să alegeți cel cu Core i7 dacă vreți să schimbați laptopul tot la 2-3 ani. Acel procesor Core i5 Comet Lake face față cu brio multor programe sau poate că vă rezumați strict la navigare web și la redare media.

Păreri pro și contra

Avem cititor de amprentă care e ușor de folosit și e mult mai sigur decât autentificarea cu parolă. Acesta e poziționat bine astfel încât să-l accesați ușor – în touchpad. Alte branduri îl poziționează pe lateral, dar nu prea are importanță acest aspect. Toate vin cu acea tastatură iluminată indiferent de preț și această dotare e utilă pentru toți utilizatorii. Autonomia laptopului e influențată dacă va fi folosită, dar și luminozitatea ecranului are mare importanță.

ASUS X413FP face parte dintr-o serie foarte populară – Vivobook, care e perfectă pentru uz office și multimedia. Placa video dedicată e un plus pentru un laptop, iar voi puteți rula chiar și unele jocuri dacă nu cer multe resurse hardware.

Te-ar mai putea interesa