Asus VivoBook 14 X412FL, laptop pe Peacock Blue

Asus VivoBook 14 X412FL e unul dintre laptopurile puțin mai mici, dar la interior găsim un hardware la fel de performant. Îmi place designul iar culoarea e una elegantă, poate că acest albastru e pe placul vostru – Peacock Blue.Îmi place cum arată și s-a renunțat la tastatura numerică deoarece e foarte compact. Pe acesta trebuie pus Windows 10 după cum am văzut și pe alte laptopuri noi.

Performanțele sale sunt bune deoarece are un Core i3, SSD M.2 și o placă video MX250.  Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul Core i3 e decent din multe perspective, dar nici noile variante de procesoare Core i5 nu trebuiesc neglijate. Poate că în următorii ani veți simți nevoia unei memorii RAM mai generoase, de aceea vă puteți gândi să puneți 8GB, laptopul suportând până la 12GB. Upgradarea unui laptop are limitele sale (unele componente nu sunt integrate) și e bine că se pot face ceva în acest sens.

Placa video dedicată poate rula jocuri în pentru că laptopul e atât de compact, nu aș juca prea mult jocuri pe el deoarece componentele nu s-ar răci atât de bine ca și pe seriile TUF. Oricum, la un așa preț nu prea veți găsi un laptop mai dotat ca acesta și cu un astfel de ecran – 14 inci.

Păreri pro și contra

Greutatea laptopului e de numai 1.5 kg de aceea aș putea spune că e un ultraportabil. Din poza de prezentare se poate observa cât de subțire este, dar și cum sunt amplasate porturile. Ele sunt ceva mai în spate și s-a renunțat la unitatea optică, nici nu cred că mai sunt laptopuri pe piață cu o așa dotare inutilă. Transferul datelor și stocarea lor se poate face rapid cu un stick USB sau hard disc extern. Sunt alternative mai utile și avansate, dar vom vedea și alte îmbunătățiri la laptopuri.

Asus VivoBook 14 X412FL e echipat cu cititor de amprentă pentru a vă autentifica mai sigur și ușor, dar să nu uităm nici de tastatura iluminată care e tot mai des întâlnită la modelele noi. Acestea sunt dotări speciale care le vedem în general doar pe laptopuri scumpe.

Te-ar mai putea interesa