Asus VivoBook 14 X412FJ, ultraportabil cu i7-8565U şi GeForce MX230

Asus VivoBook 14 X412FJ model X412FJ-EB182 e un laptop ultraportabil dotat cu procesor i7-8565U quad core şi cip grafic GeForce MX230 (echivalent 940MX). Are un ecran de 14 inci, iar construcţia per ansamblu e făcută să vă ofere o portabilitate foarte bună.

Modelul acesta are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern care se comportă fără reproşuri în situaţii solicitante şi în cazul în care aveţi nevoie de mai multă baterie.


Păreri pro şi contra

Modelul Asus VivoBook 14 X412FJ e unul modern dotat cu procesor din arhitectura Whiskey Lake, iar în felul acesta avem un procesor puternic şi care consumă puţin curent (e un cip cu voltaj scăzut).
Ecranul acestui laptop e unul de 14 inci cu rezoluţie FHD şi strat anti glare. Ceva deosebit în cazul acestui model e faptul că are ramă subţire (Nano Edge).
La capitolul memorie acest model are stocare de 8GB, dar i se poate monta maxim 12GB. Iar, pe partea de stocare are un SSD de 256.
Partea de prelucrare grafică e decentă întrucât vorbim despre un cip grafic MX 230 cu 2GB memorie RAM. Acest cip este comparabil cu MX 130 sau 940 MX. De asemenea procesorul are şi el integrat grafică de tipul Intel HD şi va fi utilizată în sarcini nu prea complexe.
La partea de conectivitate avem 4 porturi USB, HDMI, card reader, bluetooth şi wireless ac. Din păcate nu avem Ethernet, dar poate fi utilizat un adaptor USB la Ethernet.
Are şi cititor de amprentă, acesta fiind un lucru foarte important pe partea de securitate.
Având tastatură iluminată acest model are un alt lucru util la capitolul ergonomie, pe lângă ecranul mat. Ce am uitat să menţionez, şi are legătură tot cu ergonomia, e faptul că acest laptop are balama care ridică laptopul (Ergo Lift) acest lucru ajutând la o mai bună vizionare a informaţiilor, tastelor şi la răcire.

Acest laptop e recomandarea mea pentru cei interesaţi de ceva aspectiv, performant şi portabil. Nu o să găsiţi ceva mai bun pe aceşti bani, iar laptopurile Asus sunt cunoscute ca fiind foarte fiabile.

Te-ar mai putea interesa