Asus VivoBook 14 X403JA, ultraportabil de 14 inci

Asus VivoBook 14 X403JA e un gadget de tip business și care nu costă foarte mult. Am observat imediat că are o construcție compactă și solidă, iar dotările nu lipsesc. La interior avem cele mai noi componente iar viteza de procesare e asigurată de un procesor Intel. Văd multe laptopuri cu procesoare AMD care sunt interesante și le-aș recomanda, însă această serie nu e disponibilă cu AMD Ryzen. Poate că nu are multe porturi, însă sunt prezente chiar cele esențiale.

Toate laptopurile Vivobook sunt modele premium și sunt realizate din materiale mai de calitate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul Intel i5 1035G1 e prezent pe modelele din 2020 pentru că e vorba de a 10-a generație. În schimb nu prea vedem memoria RAM de tip LPDDR4X, deoarece aceasta e puțin mai scumpă pentru că are un consum mai mic de energie. Laptopurile sunt concepute să consume puțină energie deoarece au o baterie modestă, însă pot fi folosite ca și PC-uri, adică în conectați la priză. De aceea, performanțele sunt ceva mai mari pe desktopuri și răcirea e diferită pentru că nu are componente integrate și foarte înghesuite. Laptopul e foarte popular deoarece oferă dotări utile și nu veți mai simți nevoia să cumpărați anumite periferice.

Păreri pro și contra

Vedem porturi rapide și chiar un Thunderbolt v3 prin care laptopul se poate încărca sau puteți folosi adaptoare (pentru anumite mufe). Poate fi un laptop business deoarece are toate dotările necesare: tastatură iluminată, cititor de amprentă, TPM, parolă BIOS și o baterie mare. Îmi place că cititorul de amprentă a fost amplasat în touchpad, unde e și ușor de accesat.

Asus X403JA oferă și WiFi 6 pentru că e un laptop de ultimă generație și chiar nu veți mai simți lipsa cablului LAN. Laptopul nu are anumite porturi dar sunt soluții în acest sens (adaptoare). E de înțeles că nu putea avea atât de multe porturi deoarece e foarte subțire, se vede din poza de prezentare de sus. Acesta arată mult mai bine în realitate și chiar înlocuiește un desktop. Cu acel HDMI se poate folosi un cablu pentru a conecta un monitor extern.

Te-ar mai putea interesa