Asus Vivo Tab TF810C-1B013W, tabletă premium cu Windows 8

Actualizare: Asus TF810C-1B013W vine în acest moment cu o reducere de 140 lei, având un preț de 3499 lei.

Articolul din 26.03.2013
Tableta Asus Vivo Tab TF810C-1B013W e o alegere bună pentru cei care-și doresc o alternativă la un mini laptop deoarece are o diagonală de 11.6 inci (vezi aici huse compatibile). Am observat că noile modele tind să aibă o diagonală mai mare dar și configurație nouă. Construcția ei scoate în evidență că e vorba de o tabletă premium, căruia îi puteți atașa o tastatură. Are conectori de andocare pentru o așa tastatură care din păcate nu e inclusă în pachet dar care poate fi achiziționată ulterior. Tastatura e aceeași ca la restul modelelor de 11.6 inci cu Windows de la Asus. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate observa că suprafețele lucioase sunt doar pe partea frontală care e protejată de o suprafață denumită Corning Fit, iar spatele e mat și pe o pe gri.

Spatele
Spatele
Cu docking
Cu docking

Specificații tehnice

Procesorul său se găsește doar pe tablete și nu pe oricare, ci doar pe cele cu Windows. Spun asta deoarece cele cu Android oferă procesoare cu frecvențe mici și cu procesoare grafice performante. Deci cele cu Android sunt o alegere bună pentru utilizatorii pasionați de jocuri, pe când cele cu Windows sunt o alegere de tip office. În cazul acestui model e vorba de un procesor Intel Z2760 cu două nuclee care e însoțit de o placă video Intel.

Ecranul său e unul IPS Multi-Touch de 11.6 inci cu rezoluție 768p, ca la notebookurile de 15 inci. Restul configurației cuprinde o memorie RAM de 2GB la 800 MHz, 64 GB spațiu de stocare și o placă video intergată Intel. Dotările acestei tablete sunt următoarele: cameră web performantă, difuzoare stereo, cameră foto de 8MP, slot pentru card (câteva carduri Micro SD compatibile), port HDMI, ieșire audio, bluetooth etc. Chiar dacă nu are tastatură inclusă puteți cumpăra una care are tehnologie bluetooth sau un mouse.

Autonomia maximă de funcționare e undeva la 7-8 ore și ține de setări, aplicațiile folosite sau de cele pornite. Sistemul de operare e Windows 8 care e numai bun având în vedere acea interfață.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un spațiu intern de 64GB, ecran generos, unghiuri de vizibilitate largi, multitasking, portabilă și ecran rezistent la zgârieturi.

Minusuri: putea să vină cu stația de andocare.

Concluzie

Acest Asus TF810C-1B013W e una dintre multele tablete cu Windows care sunt ceva mai scumpe decât cele cu Android. Dacă nu țineți la sistemul de operare, puteți opta pentru o tabletă cu Android de 10 inci de la Samsung sau Asus. Jos am psu o prezentarea a unei astfel de tablete

Te-ar mai putea interesa