Asus VH228D

Asus e un producător foarte cunoscut în lumea calculatoarelor şi vine să ne încânte cu un monitor de excepţie – monitorul LED Asus VH228D. Acesta are o diagonală de 22 inci, e wide (lat, deci perfect pentru filme), rezoluţie e „Full HD”, e dotat cu boxe şi vine pe negru.

E foarte fiabil, iar garanţia de trei ani vine în ajutorul dumneavoastră şi există chiar posibilitatea să-i extindeţi această garanţie până la maxim cinci ani cu până în 100 ron. Despre raportul calitate/preţ trebuie să spun că e excelent din moment ce are un pret bun Vezi prețul special de azi », iar monitorul poate fi folosit cu succes şi la jocuri.

Poze

Din imagini se poate vedea că VH228D seamănă cu câteva monitoare cunoscute şi asta e aşa deoarece producătorii nu schimbă designul monitoarelor dintr-o anumită linie.

Din faţă
Portul de tip VGA

Specificaţii tehnice

Asus VH228D e un periferic cu ecran de 22 inch iluminat cu leduri. Astfel, consumul de curent nu e mare deoarece e undeva la 39W (dacă era lcd probabil că avea un consum pe undeva pe la 60W). Datorită tehnologiei amintite anterior luminozitatea e foarte bună, iar contratul e de 50 milioane la unu.

Păreri pro şi contra

Pro: arată foarte bine, preţul se învârte în jurul sumei de 500 lei (deci este foarte mic), ecranul are o diagonală mare, consumul de curent e mic, iar facilităţile oferite sunt decente.
Contra: nu are decât port VGA cunoscut drept D-Sub. Era interesant dacă VH228D avea măcar un port digital de genul DVI sau HDMI cum are monitorul VE278Q.

Concluzie

Asus VH228D o să-l găsiţi cu codul monitor LED Asus 22″, Wide, Full HD, Boxe, Negru, VH228D şi trebuie să ştiţi că e modelul despre care scriu eu acum.

Alături e un clip cu modelul VH222H care a apărut prin 2009 dar e similar cu acest model apărut acum în 2011. Sper să vă puteţi face o părere despre cum arată din acest preview.

P.S.: Probabil vă întrebaţi cum de poate avea boxe din moment ce nu are DVI sau HDMI deoarece doar acestea transmit şi sunet pe lângă imagine. Nu e chiar aşa deoarece şi VGA poate transmite sunet, dar nu pe acelaşi fir cum e la cele amintite anterior. Cablurile VGA ale monitoarelor care au difuzoare au şi un cablu audio ataşat (deci sunt două cabluri – VGA + audio, dar doar unul In la monitor). Şi astfel se transmite sunetul la boxele monitorului.

Te-ar mai putea interesa