Asus VH228D

Asus e un producător foarte cunoscut în lumea calculatoarelor şi vine să ne încânte cu un monitor de excepţie – monitorul LED Asus VH228D. Acesta are o diagonală de 22 inci, e wide (lat, deci perfect pentru filme), rezoluţie e „Full HD”, e dotat cu boxe şi vine pe negru.

E foarte fiabil, iar garanţia de trei ani vine în ajutorul dumneavoastră şi există chiar posibilitatea să-i extindeţi această garanţie până la maxim cinci ani cu până în 100 ron. Despre raportul calitate/preţ trebuie să spun că e excelent din moment ce are un pret bun Vezi prețul special de azi →, iar monitorul poate fi folosit cu succes şi la jocuri.

Poze

Din imagini se poate vedea că VH228D seamănă cu câteva monitoare cunoscute şi asta e aşa deoarece producătorii nu schimbă designul monitoarelor dintr-o anumită linie.

Din faţă
Portul de tip VGA

Specificaţii tehnice

Asus VH228D e un periferic cu ecran de 22 inch iluminat cu leduri. Astfel, consumul de curent nu e mare deoarece e undeva la 39W (dacă era lcd probabil că avea un consum pe undeva pe la 60W). Datorită tehnologiei amintite anterior luminozitatea e foarte bună, iar contratul e de 50 milioane la unu.

Păreri pro şi contra

Pro: arată foarte bine, preţul se învârte în jurul sumei de 500 lei (deci este foarte mic), ecranul are o diagonală mare, consumul de curent e mic, iar facilităţile oferite sunt decente.
Contra: nu are decât port VGA cunoscut drept D-Sub. Era interesant dacă VH228D avea măcar un port digital de genul DVI sau HDMI cum are monitorul VE278Q.

Concluzie

Asus VH228D o să-l găsiţi cu codul monitor LED Asus 22″, Wide, Full HD, Boxe, Negru, VH228D şi trebuie să ştiţi că e modelul despre care scriu eu acum.

Alături e un clip cu modelul VH222H care a apărut prin 2009 dar e similar cu acest model apărut acum în 2011. Sper să vă puteţi face o părere despre cum arată din acest preview.

P.S.: Probabil vă întrebaţi cum de poate avea boxe din moment ce nu are DVI sau HDMI deoarece doar acestea transmit şi sunet pe lângă imagine. Nu e chiar aşa deoarece şi VGA poate transmite sunet, dar nu pe acelaşi fir cum e la cele amintite anterior. Cablurile VGA ale monitoarelor care au difuzoare au şi un cablu audio ataşat (deci sunt două cabluri – VGA + audio, dar doar unul In la monitor). Şi astfel se transmite sunetul la boxele monitorului.

Lasă un comentariu