Asus VE278Q

Dacă ești în căutarea unui monitor cu ecran impresionant atunci monitorul LED Asus VE278Q ar fi de recomandat deoarece are o diagonală de 27 inci și un timp de răspuns de 2 milisecunde. Normal că are dotări de ultimă generație și e ideal chiar și pentru jocuri tocmai datorită răspunsului bun. Vine la pachet cu dotări ca tehnologie LED, HDMI, Full HD și boxe. Însă nu știu dacă îl putem compara cu ML229H chiar dacă o diagonală mare deoarece nu are tehnologie IPS ceea ce înseamnă că unghiurile de vizibilitate nu sunt chiar ideale.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». E ceva mai scump datorită dotărilor pe care le are și din cauza ecranului de dimensiuni impresionante. Dacă nu avea HDMI probabil că era ma iieftin, dar nu cu mai mult de 100-200 lei.

Poze

Stins
E... mare

Specificaţii tehnice

VE278Q e dotat cu tehnologie LED și asta înseamnă un consum de curent mari redus făcând din monitor unul prietenos cu mediul înconjurător. Dacă vă interesează consumul de curent atunci trebuie știut că e undeva pe la 45W, iar dacă era LCD sunt sigur că avea un consum de vreo 60-80W.

Rezoluția de 1920 pe 1080 pixeli și timpul de răspuns de 2 milisecunde îl fac pe VE278Q un monitor foarte bun pentru jocuri în teorie, dar în practică depinde cum conectați consola la el și cât de performant e laptopul sau PC-ul.

Pe partea de dotări, VE278Q nu are tuner Tv, dar e dotat cu boxe de 3W fiecare și poate fi montat pe perete și asta e foarte util deoarece așa o să mai eliberați din spațiu dacă decideți să-l montați pe perete.

Are mai multe porturi printre care digitale – DVI și HDMI, și analog – VGA. Evident că piesa de rezistență sunt porturile digitale pentru că asigură un timp de răspuns mai bun și o calitate a imaginii impresionantă.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, calitatea imaginii e bună, are multe porturi și e ideal pentru filme Blu-ray în condițiile în care aveți și un calculator bun.
Contra: pentru mine e prea mare și nu are picior fain ca al lui ML229H însă dacă îl puneți pe perete atunci nu cred că prea contează.

Concluzie

Asus VE278Q e un monitor foarte bun și foarte performant, iar pentru a vă convinge de acest lucru vă invit să urmăriți următoarele teste deoarece din acest mic review nu cred că v-ați putut face o părere despre ce poate.

Te-ar mai putea interesa