Asus VE248H, monitor LED

Îți recomand un monitor LCD-LED Asus VE248H de 24 inci deoarece e performant și arată bine, iar prețul e sub 1000 lei spre deosebire de modelul de 27 – VE278Q. Eu înțeleg că un monitor e performant dacă are un timp de răspuns de două milisecunde și o rezoluție de 1920 pe 1080 pixeli, adică ideală pentru filme Blu-ray. Între modelul de 27 și acesta există multe diferențe, dar cele mai importante ar fi difuzoarele mai slabe, greutatea mică și diagonala nu chiar așa de mare. Pentru multe persoane 27 țoli e o mărime mult prea mare și de aceea 24 e undeva la mijloc… între mic și mare.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Preţul depinde în principal de ce promoții oferă magazinele și de cât de rentabile sunt. Evident că dacă nu avea boxe și HDMI costa puțin, dar atunci era un fel de VW199D și probabil costa 400 lei.

Poze

Stins
E… mare

Specificaţii tehnice

Asus VE248H este un monitor cu diagonală de 24 inci și un timp de răspuns de 2 milisecunde care îl face destul de atractiv pentru pasionații de jocuri. Evident că e de recomandat ca să conectați PC-ul pe porturile digitale (DVI sau HDMI) pentru a evita input lagul. Astfel dacă aveți un Asus G74SX-TZ279D atunci e de recomandat să-l puneți pe HDMI.

Are boxe de 1W fiecare și oferă posibilitatea de a-l monta pe perete și asta e un mare plus pentru că astfel aveți loc liber pe birou. Din păcate dacă urmăriți des programele TV și doriți să le urmăriți cu acest monitor trebuie știut că nu are tuner TV, dar le puteți viziona de pe ‘net.

Păreri pro şi contra

Pro: consumă doar 35 de W, poate fi montat pe perete, are o greutate mică de 4.4 kilograme, are timpi de răspuns buni și rezoluție nativă optimă pentru filmele Blu-ray.
Contra: VE248H nu are IPS (din câte știu eu), iar stativul nu arată prea bine (cel al modelului ML229H e interesant).

Concluzie

Asus VE248H este un monitor apărut de ceva timp pe piață și excelează la multe capitole și de aceea îl recomand. Pe multe site-uri și forumuri am văzut că se spune că e LCD, dar e LED și vă invit să urmăriți preview-ul de alături pentru a vă convinge de acest lucru.

Te-ar mai putea interesa