Asus VC60-B026K, mini PC cu Core i3

Asus VC60-B026K e un desktop PC de dimensiuni reduse a seriei VivoPC. E una dintre cele mai compacte soluții pentru acasă sau la locul de muncă. Nu e chiar accesibil ținând cont de desktopurile obișnuite și performanțele sunt ceva mai mici deoarece e vorba de o configurație similară cu cea a unui laptop. Spre deosebire de un laptop, la acesta aveți nevoie de un monitor iar eu vă recomand unul 1080p deoarece are ieșire HDMI și DisplayPort. Chiar și restul porturilor sunt multe și diversificate. Îmi place că are multe USBuri și Windows 8 preinstalat. Puteți să schimbați Windowsul cu versiune 8.1 ori 7, după preferințe. Instalare se poate face cu o unitate externă ori cu un stick USB.

Prețul său mi se pare corect pentru dimensiunile și performanțele oferite, deci trebuie să ținem cont de mai multe. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Cutia
Cutia

Procesorul său Intel Core i3-3110M e un IvyBridge decent care e prezent și pe multe laptopuri ori desktopuri All-in-One. Are toate acele tehnologii Intel pentru seria IvyBridge, iar placa video e cea Intel. Are atât WiFi cât și bluetooth, deci puteți opta pentru periferice wireless deoarece nu sunt incluse. Parcă e mai bine așa deoarece, în general, periferice incluse sunt modele ieftine.

Configurația are și 4GB de RAM și un hard de 500GB la 5400 RPM. Hardul se poate înlocui dacă dă doriți un SSD sau unul mai mare. Windows 8 e o alegere decentă dar nu e cea mai bună soluție office deoarece nu toți folosesc acea interfață interactivă. E dotat cu cititor de carduri, patru porturi USB 3.0, două porturi 2.0, HDMI, DisplayPort de tip mini etc.

Greutatea sa e redusă și e normal să fie așa – 1kg. Tehnologia WiFi e disponibilă, dar pentru cei care o vor pe actualul desktop, pot achiziționa un adaptor wireless USB (e destul de accesibil). Puteți alege și niște boxe dacă îl doriți pentru acasă, cele de tip 2.1 pot fi suficiente.

Plusuri: multe ieșire video, design compact, fiabilitate ridicată, multe dotări și chiar prețul.
Minusuri: putea să aibă Windows 8.1.

Asus VC60-B026K e o recomandare pentru cei care nu vor un desktop prea performant deoarece nu se joacă ori nu folosesc aplicații profesionale. E perfect pentru cei care nu se gândesc la upgrade-uri, dar nu vă oprește nimeni să conectați periferice suplimentare la el. Jos e o prezentare a unui model similar și poate fi chiar și pe argintiu.

Lasă un comentariu