Asus UX51VZ-DB115H, ultrabook cu două SSDuri și Windows 8

Ultrabookul Asus UX51VZ-DB115H e o alegere foarte bună dacă v-ați strâns bani pentru un MacBook Air și parcă vi se pare prea mic ecranul său comparativ cu acest Asus. Nu trebuie neglijate dotările speciale, designul și configurația. Nu am ce să-i reproșez având în vedere dimensiunile sale, deoarece un laptop cu atâtea dotări în general e și mai mare. Spre deosebire de acele laptopuri acesta are doar 2.1 kilograme. Mi-aș fi dorit mai multe astfel de laptopuri însă la prețuri mai atractive. Pe scurt, oferă ecran Retina, baterie de 8 celule, două SSDuri, placă video performantă și procesor i7. Îl recomand oricui deoarece nu veți regreta alegerea făcută. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate observa că arată similar cu un ultrabook UX cu ecran de 13 inci sau cu ecran diferit.

Deschis
Deschis
Capacul
Capacul

Specificații tehnice

Procesorul său e un Ivy Bridge performant deoarece e un model i7-3632QM de 2.2 GHz. Deci autonomai nu va depăși 6 ore în condiții normale. Ecranul de 15 inci aduce o rezoluție foarte mare – 2880 cu 1620 pixeli deci e Retina. Nu știu la ce ar folosi o rezoluție așa de mare pe un ecran așa de mic, dar în fine.

Are destulă memorie RAM – 8GB, iar dacă vă plac jocurile trebuie să știți că e la 1600 MHz. Spațiul de stocare de 512GB e asigurat de două SSDuri de 256GB, deci totul se ma mișca excelent. Poate vă întrebați cum de vine cu două medii de stocare, ei bine, nu are unitate optică. Placa video nu e una foarte nouă dar pe o astfel de platformă e mai mult decât decentă – GT 650M de 2GB.

Dotările sale sunt: difuzoarele,camera web, porturile HDMi, ieșirile video, bluetooth și  altele. bateria de 8 celule e o altă dotare foarte bună și e necesară pentru cei care vor să încerce și jocuri. Ca oricare alt laptop premium și acesta aduce tastatură iluminată și sistem de operare preinstalat – Windows 8. Nu vă recomand alt sistem de operare având în vedere că e vorba de un laptop nou și are 8GB de RAM.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: calitatea audio, imagine foarte detaliată, autonomie foarte mare, configurație bună pentru jocuri, robust, SSDuri etc.

Minusuri: nu e accesibil.

Concluzie

Cu acest Asus UX51VZ-DB115H, producătorul dorește să atragă un altfel de public (cu pretenții mai mari). Îl puteți întâlni și sub numele de Zenbook U500, iar pentru a vă face o idee mai bună

Te-ar mai putea interesa