Asus ZenBook UX430UQ-GV006T, ultrabook cu placă video GeForce

Ultrabookul Asus UX430UQ-GV006T e disponibil pe un albastru destul de închis, astfel că din anumite unghiuri ai impresia că e pe negru. Există variante  pe roz sau gri cu aceeași configurație, dar mie îmi place mai mult această culoare. Prețul ar trebui să fie același indiferent de culoare, dar cel de jos pare să fie cel mai atractiv. Oricum, putea fi mai ieftin dacă nu ar fi avut sistem de operare preinstalat. Acesta poate fi instalat cu ușurință dacă aveți un stick USB 3.0 și laptopurile chiar nu au nevoie de unitate optică.

E vorba de un gadget premium cu un design corespunzător, iar prețul nu poate fi atractiv pentru oricine. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are componente de ultimă generație și nu e nevoie să fie cel mai performant model, adică e suficient să fie de tip U (consum redus de energie). Astfel, autonomia laptopului crește dar depinde și ce faceți în rest pe el. Dacă optați să jucați un joc, atunci autonomia va fi destul de mică pentru că se comută pe placa video dedicată.

Nu are cel mai mare ecran de pe piață, dar cred că veți aprecia rezoluție FullHD și unghiurile largi de vizibilitate. Chiar dacă e subțire, are cele mai importante porturi și nu e nevoie de altele. Unele periferice pot fi conectate wireless datorită tehnologiei bluetooth.

Păreri pro și contra

Construcția sa e destul de robustă deoarece e realizată din aluminiu, deci va fi și plăcută la atingere. Poate fi folosit în orice condiții deoarece are o tastatură iluminată și nu e nevoie de mouse pentru că are un touchpad generos. Totuși, dacă munciți la birou puteți lua în calcul un mouse pentru un plus de eficiență. Raportul ecran/carcasă e foarte bun în acest caz – e de 80%.

Asus UX430UQ-GV006T e o variantă multimedia, dar există și seria UX430UA care are doar placa video Intel din procesor. Mai sunt și alte ultrabookuri din seria Zenbook care oferă posibilități multimedia, dar oferă o placă video mult mai bună – GeForce MX150 (similară cu GTX 950M).

Te-ar mai putea interesa