Asus UX430UA-GV068T, ultrabook performant

Ultrabookul Asus UX430UA-GV068T e un laptop portabil cu caracteristici tehnice interesante. Chiar dacă nu e un laptop clasic, acesta poate fi folosit de companii – cititor de amprentă, TPM, parolă BIOS, parolă HDD. Bineînțeles, construcția e destul de robustă chiar dacă e vorba de un laptop foarte subțire. Arată destul de bine pe gri, dar există și o variantă pe albastru. Se poate observa că laptopul e mai compact chiar dacă ecranul e de 14 inci pentru că marginea ecranului e mai îngustă.

Alternativele sunt destul de multe dacă e să luăm în considerare și alte categorii de laptopuri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă e compact, componentele par să fie aceleași, deci performanțele nu vor fi afectate. Are cel mai performant procesor pentru laptopuri office – Core i7-7500U. Acesta consumă puțin și oferă performanțe decente, deci autonomia de lucru va fi destul de mare. Din numele său reiese că are un ecran de 14 inci, doar că e unul 1080p.

Pe partea de memorie are o plăcuță de 8GB RAM și un SSD de tip M.2. Are componente destul de avansate și nu sunt prea multe laptopuri de 1.3 kg ca și acesta. Dotările sale sunt destul de numeroase chiar dacă e vorba de un laptop compact. Bineînțeles, nu poate avea unitate optică și nici tastatură numerică, dar are numeroase porturi și tehnologii. Vine cu accesorii care sunt chiar necesare: adaptor HDMI-VGA, adaptor USB-LAN și husă (pentru momentele când îl transportați).

Păreri pro și contra

Are Windows 10 preinstalat, iar dacă nu l-ar fi avut atunci instalarea se putea face cu un stick USB 3.0. Tastatura iluminată nu e prezente pe orice laptop și mi se pare foarte utilă atunci când lucrați și seara, iar lumina din jur nu prea vă e de folos.

Asus UX430UA-GV068T e un model care merită încercat deoarece arată bine, performanțele sunt peste medie și e o alternativă la un Macbook Air. Sunt destul de multe laptopuri care le găsiți în acest buget, doar că nu toate au o greutate atât de mică, iar ecranul mi se pare suficient de generos.

Te-ar mai putea interesa