Asus UX410UQ-GV105T, laptop cu hard disc și SSD

Sunt multe laptopuri compacte, dar nu toate oferă două tipuri de medii de stocare. Asus UX410UQ-GV105T e un model special și sper ca pe viitor să fie tot mai multe astfel de modele. Am pus poza de jos, dar laptopurile acestei serii pot fi disponibile și pe alte culori. Rama ecranului e mai îngustă la acesta pentru ca laptopul să fie și mai compact. Cu alte cuvinte, dimensiunea ecranului poate afecta dimensiunile laptopului. Laptopurile vor avansa ca și telefoanele mobile, adică vor fi ceva mai elegante și cu ecran 1080p.

E ceva mai scump decât unele model de 13 inci pentru că are acea placă video dedicată și un HDD. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are cel mai nou procesor Core i5 de tip U – model 7200U, care are tehnologie nouă și placă video decentă. Totuși, pentru cei pretențioși oferă o placă video dedicată GeForce 940MX. Această placă poate fi folosită pentru rularea unor jocuri, dar nu recomand să o solicitați prea mult deoarece e vorba de un laptop foarte compact și cu un sistem de răcire nu foarte eficient.

Chiar dacă suportă mai multă memorie RAM, consider că o să ajungă și 8GB RAM că doar e de tip DDR4. Tastatura sa e una iluminată și poate fi folosită când doriți, doar că va afecta autonomia laptopului. Se observă ușor că modelele de 14 inci nu au unitate optică dar nici tastatură numerică (două dotări care mi se par inutile).

Păreri pro și contra

Sistemul de operare și aplicațiile pornesc rapid cu acel SSD, dar hardul nu mi se pare chiar atât de util (doar dacă stocați fișiere). Designul e unul modern și cred că o să placă chiar și tastatura, iar touchpadul e generos. Ecranul oferă o imagine de calitate deoarece are o rezoluție mare, culori generoase și unghiuri de vizibilitate decente.

Asus UX410UQ-GV105T e un gadget care poate fi folosit ca un desktop că doar are același sistem de operare iar tastatura fizică e un plus față de cea digitală de la tablete. Sunt și tablete cu tastaturi fizice, adică are stație de andocare.

Te-ar mai putea interesa