Asus UX410UA-GV164T, ultrabook cu SSD M.2

Un ultrabook ca Asus UX410UA-GV164T mi se pare a fi o alegere inspirată deoarece oferă componente de ultimă generație, ecran FullHD cu margini înguste, o construcție de numai 1.4 kg, tastatură iluminată, calitate audio superioară. Aveți toate motivele să-l alegeți, doar că nu oricine și-l permite. Se vede că are un ecran generos și care ocupă mai mult spațiu, deci și laptopul a scăzut în dimensiuni. Sper ca și laptopurile de 15 inci să fie construite la fel, iar carcasa să fie realizată din aluminiu.

Un laptop clasic nu se compară cu un astfel de model deoarece nu e la fel de compact și nici nu are atâtea dotări. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă nu e la fel de mare ca și multe alte laptopuri, acesta are componente de ultimă generație și nu e nevoie de altele. Cu alte cuvinte, are Intel Core i5 Kaby Lake, placă video Intel HD 620, memorie RAM DDR4 și SSD M.2. Se poate mări capacitatea de memorie RAM, dar nu are sens din punctul meu de vedere.

Poate că nu pare atât de mare din poza de sus, ei bine, el are un ecran de 14 inci, deci nu e cu mult mai mic decât un laptop clasic. Nu înțeleg de ce au introdus și un HDD pe lângă acel SSD care mi se pare suficient de spațios. Toate laptopurile premium vin cu sistem de operare preinstalat, pentru că se adresează utilizatorilor care au un buget generos iar Windows 10 preinstalat nu afectează prea mult bugetul.

Păreri pro și contra

Sunt incluse destul de multe accesorii interesante care pot fi folosite ori de câte ori vreți să conectați un periferic pentru că sunt adaptoare (laptopurile subțiri nu pot avea multe porturi). Calitatea imaginii e peste medie, sunetul e acceptabil, arată foarte bine, iar performanțele sunt și ele generoase. Nu are nevoie de componente avansate care să consume prea multe resurse.

Asus UX410UA-GV164T poate fi folosit de oricine doar că nu se adresează celor pasionați de jocuri. Sincer, nu prea merită să dați mulți bani pe un laptop de gaming, mai bine alegeți o consolă de jocuri ca PS4.

Te-ar mai putea interesa