Asus UX32VD-R3001H

Asus UX32VD-R3001H este un ultrabook nou apărut ca o alternativă la UX32VD-R4002V și se recomandă prin ecranul HD+ de 13 inci, procesorul i5-3317U, SSD (pe lângă HDD), cipul grafic capabil și sistemul Windows 8 preinstalat. În opinia mea nu costă deloc mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar dacă te interesează dacă are sau nu unitate optică trebuie știut că nu are așa ceva. Acest model poate fi utilizat cu succes pentru mai multe tipuri de sarcini, inclusiv gaming, dar eu vă recomand să-l folosiți mai mult pentru sarcini office.

Poze

E un gadget de culoare Dark Brown și, chiar dacă din poze nu se poate vedea, are tastatură iluminată. Tastatura numerică lipsește și asta e un lucru normal pentru un ultrabook deoarece e mic și nu ar fi mai încăput. Ecranul este unul cu dimensiune medie și are caracteristica anti orbire care o să te ajute foarte mult.

Rulând un joc
Tastatura

Specificaţii tehnice

Modelul UX32VD-R3001H de la Asus are un procesor i5 din seria Ivy Bridge, iar pentru a te putea bucura de jocuri laptopul beneficiază de o placă video GT 620M care e un model cu memorie dedicată. Memoria sistemului e de doar 2GB, iar acest lucru probabil că e singurul minus, însă Win 8 e cunoscut pentru faptul că nu consumă multă memorie.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu un sistem de operare la zi; are toate porturile populare de care o să ai nevoie printre care se numără VGA, HDMI, USB și bluetooth; portabilitatea e maximă de oarece greutatea sa e de 1.4 kilograme, iar bateria e de 6 celule; are tastatură cu iluminare; hardul este foarte încăpător fiind de 500; vine cu card reader (mulți nu prea înțeleg această facilitate despre care eu cred că e foarte utilă pentru acele persoane care eu o cameră video ori foto).
Contra: ecranul nu e touch, Full HD, iar memoria RAM e de doar 2GB și era interesant dacă avea 4GB.

Concluzie

Dacă ești un om de afaceri sau o persoană care are nevoie de un laptop performant și portabil atunci acest model din seria UX 32 cred că ar fi pentru tine. Vine cu tehnologii care îi îmbunătățesc performanța și autonomia, mai exact Ivy Bridge și Nvidia Optimus, iar SSD-ul din dotare o să facă programele să pornească mai rapid. Despre cum arată ultrabook-ul poți vedea din preview-ul de alături care e unul foarte reușit.

Te-ar mai putea interesa