Asus UX31A-R4003V

Acest ultrabook Asus UX31A-R4003V e un laptop foarte elegant, subțire și robust datorită carcasei metalice. Din păcate acesta e unul dintre cele mai scumpe modele de la acest producător dar prețul e justificat (pentru că e un Zenbook Prime). Adică are un SSD de 256GB, procesor Ivy Bridge Core i7 și ecran Full HD. Deci e un adevărat competitor pentru MacBook Air având în vedere diagonala ecranului – 13.3 inci. Sunt curios dacă vom vedea și modele mai mici, poate de 11.6 inci. O altă caracteristică speciale a acestui laptop ar fi tastatura iluminată care văd că și-a făcut apariția pe aceste tipuri de laptopuri. Cu siguranță nu veți găsi un model mai interesant ca acesta și parcă e chiar accesibil față de un laptop de la Apple. UX31A-R4003V are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Din lateral

Specificaţii tehnice

Procesorul său e unul nou și de aceea s-ar putea să nu fi auzit de el. E un Core i7-3517U de 1.9 GHz care e un IvyBridge ideal pentru ultrabookuri. Spun asta pentru că are un consum redus care face ca bateria să oferă mai multă autonomie. Placa Intel HD Graphics 4000 nu e cea mai bună când vine vorba de jocuri dar se descurcă decent când vine vorba de filme la calitate video 720p sau 1080p. Ecranul Full HD are o diagonală de 13.3 inci și e de tip LCD LED.

Majoritatea laptopurilor lansate anul acesta au memorie RAM la frecvență de 1600 MHz, dar vor fi modele și cu memorie de 1333 MHz. Deci nu va mai fi nevoie de multe memorie RAM, acesta fiind mai eficientă și deci mai bună. SSD-ul său mi se pare suficient e mare pentru aplicații, dar pentru fișiere media ar fi recomandat un hard disk extern de 1 sau 2 TB.

Având în vedere cât e de subțire și cât de mic e, nu are prea multe porturi sau dotări suplimentare dar are: difuzoare stereo, card reader, cameră web, mini VGA, micro HDMI, WLAN și bluetooth. Autonomia sa ajunge chiar și la 7 ore dar numai atunci când folosiți aplicații. Având în vedere că e mic, e și ușor – 1.4 kilograme. Spre deosebire de celelalte modele din seria UX31 acesta are tastatură iluminată.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie foarte mare, HDMI de tip micro, carcasă metalică, ecran Full HD, procesor de ultimă generație și SSD foarte mare.

Minusuri: lipsa plăcii video dedicate.

Concluzie

Acest Asus UX31A-R4003V e un laptop de tip Office care nu se adresează pasionaților de jocuri însă pe seria UX32A veți găsi o placă video NVIDIA. Să sperăm că vom vedea chiar și plăci video mai bune pe astfel de laptopuri. Am pus un clip cu prezentarea sa:

Te-ar mai putea interesa