Asus UX31A-C4032H

Asus UX31A-C4032H e un nou Zenbook Prime care se diferențiază față de alte Zenbook-uri prin faptul că are un ecran tactil ceea ce înseamnă că puteți utiliza Windows 8 la capacitate maximă. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care în opinia mea nu e deloc mare, iar dacă vă interesează o alternativă atunci vă recomand Asus UX31A-C4029H care vine cu i7. Această alternativă ar fi mai mult pentru cei care vor cel mai tare Zenbook de pe piață.

Aspect

E un laptop gri cu rama ecranului pe negru. Ecranul său e unul de 13 inci, cum poate v-ați dat seama de la codul Ux31, iar rezoluție e una de tip Full HD. Mai mult de atât ecranul are panou IPS care presupune că unghiurile de vizibilitatea sunt extrem de bune. Touchpad-ul e unul foarte mare, fiind poziționat central așa încât să poată fi utilizat la capacitate maximă cu ambele mâini.

Lateral
Lateral
Din față
Din față

Caracteristici tehnice

Modelul de față vine cu un procesor i5 3317U care unul cu voltaj scăzut și două nuclee. Dacă nu știați, placa video e integrată în acest procesor fiind vorba de o placă Intel HD 4000 care poate reda inclusiv filme 1080p. Acest GPU e unul foarte puternic și de aceea se pot juca jocuri de ultimă generație, chiar dacă nu e un laptop de jocuri.
Stă excelent la capitolul portabilitate deoarece greutatea sa e undeva la 1.3 kilograme, iar baterea ține circa 6 ore. O să vă încânte și numărul mare de porturi cum ar fi două USB-uri 3.0, VGA și HDMI. Datorită ultimelor două porturi, la ultrabook se poate conecta un ecran extern pentru a urmări filme la calitate mai bună.

Păreri pro şi contra

Pro: arată foarte bine; portabilitatea e foarte bună; e performant având unul dintre cele mai tari procesoare și SSD care garantează un acces foarte rapid la informația stocată pe el; vine cu ecran senzitiv, lucru care înseamnă că o să puteți jongla cu interfața metro prin degete; vine cu Windows 8 preinstalat și astfel nu trebuie să vă bateți capul cu sistemul ori cu driverele.
Contra: prețul e cam piperat… pentru unii.

Concluzie

Pentru cei care vor o soluție performantă și autonomă cred că acest model de ultrabook ar fi unul foarte bun. În esență vine doar cu suport pentru Win 8 (care e instalat pe el), iar dacă vreți să instalați XP sau 7 o să trebuiască să vă documentați suplimentar pe forumuri. Din preview-ul de alături vă puteți face mai bine o opinie despre cum arată.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus UX31A-C4032H”

  1. Din păcate nu i se mai poate adăuga pentru că nu are sloturi de memorie. Memoria de 4GB existentă e integrată în placa de bază din considerente de portabilitate.

Comentariile sunt închise.