Asus UX31A-C4027H

Asus UX31A-C4027H e unul dintre cele mai „tari” ultrabook-uri de pe piață și vine ca o alternativă cu SSD de 256 de mega la UX31A-C4029H care are doar 128 GB. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e cam piperat, dar ai ce e mai bun în momentul de față.
Chiar dacă vine cu o performanță extremă, trebuie menționat că nu are deloc de suferit la capitolul portabilitate deoarece cântărește undeva la 1.3 kilograme, iar bateria ține mai mult de 6 ore fiind un de tip Li-Polymer.

Aspect

Modelul de față e unul gri cu rama ecranului neagră. Are o greutate de 1.3 kilograme, iar ecranul normal că e ceva mai mic fiind unul de 13.3 inci. Chiar dacă are o diagonală cu o dimensiune medie trebuie știut că rezoluția e una mare de 1920 pe 1080 pixeli care vă oferă posibilitatea de a viziona filme Blu-ray fără vreo pierdere de detaliu.

Lateral
Lateral
Din față
Din față

Caracteristici tehnice

Venind cu un procesor i7 3517U și cip grafic Intel HD, acest Asus Zenbook Prime o să vă ofere toată puterea de care o să aveți nevoie în cele mai costisitoare aplicații. Redarea filmelor 1080p nu vor fi o problemă pentru acest model deoarece GPU-ul Intel îți face treaba foarte bine.
Nevenind cu unitate optică e normal că aibă sistem de operare instalat, iar în cazul acestui laptop e vorba despre Win 8. Beneficiind de ecran tactil o să puteți utiliza sistemul la capacitate maximă. Poate spuneți că ecranul touch nu e util, însă tind să vă contrazic deoarece acest nou Windows vine cu interfața Metro care poate fi manipulată foarte simplu cu degetele.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e foarte bun; ecranul e clar, iar asta mulțumită rezoluției și tehnologiei IPS care e prezentă în panel; vine cu SSD care va face ca aplicațiile să pornească mai rapid, iar sistemul de operare pornește undeva în 10 secunde; are o garanție standard de 2 ani.
Contra: prețul e cam mare; are doar două porturi USB; placa video nu are memorie dedicată.

Concluzie

Acesta e un cadou perfect de Ziua Îndrăgostiților și asa deoarece e ușor și performant. Îmi place foarte mult la el că boot-ează rapid (sub 15 secunde, fără nicio exagerare), iar designul e unul reușit care imită ușor modelele de laptopuri de la Apple. O părere mai avizată ți-o poți face despre această sculă urmărind preview-ul de alături.

Te-ar mai putea interesa