Asus UX303LN-DQ148P, ultrabook cu i7-4710U

Un ultrabook foare bun pentru un om de afaceri ori pentru cineva în căutarea unui model care să fie portabil și cu performanțe peste medie e acest Asus UX303LN-DQ148P. Vine cu tehnologie de ultimă generație cum ar fi procesor i7 Haswell, placă video GTX seria 800, ecran cu rezoluție mare și cu wireless Gigabit.
După cum ziceam anterior, acest model e perfect pentru cineva care vrea ceva care să fie perfect pentru sarcini office, dar și în tendințe.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi » și pot spune că e un laptop destinat celora care vor ceva nou și cu o portabilitate peste medie deoarece are o greutate de 1,5 kilograme și o baterie care ține vreo 8 ore (după cum zice producătorul).

Laptopul
Laptopul

Specificații care te-ar interesa ar fi procesorul i7-4710U (cu patru nuclee și care scoate peste 8000 de puncte la benchmark), SSD-ul de 256 de giga și placa video GTX 840. Normal că vine și cu sistem de operare Windows 8.1 care e numai bun deoarece laptopul are și suport touch la ecran.
Ecranul e unul de 13,3 inci, iar rezoluția sa e 3200 x 1800 în condițiile în care panelul e IPS.
Nu are unitate optică, dar nici nu ne trebuie așa ceva întrucât instalarea OS-ului se poate face prin USB… oricum are Windows pe el. Dacă vreți să instalați Ubuntu atunci trebuie știut că astfel de laptopuri merg cel mai bine cu Windows.
Capacitatea de stocare nu e așa de mare, ci de doar 256 de giga, dar are SSD, iar asta ne garantează niște performanțe excelente.

Avantaje în achiziționarea unui astfel de ultrabook ar fi portabilitatea ridicată, performanțele peste medie (procesorul i7 chiar e unul de top), costul de achiziție mic și că vine cu OS.
Din păcate are și un dezavantaj, adică faptul că nu are ecran de 15,6 inci. În rest, e perfect.

Concluzia mea legată de acest model e că-și merită banii nu doar datorită faptului că are ecran cu rezoluție mare, ci deoarece are un procesor care-și va face treaba excelent chair și în jocuri… deși nu e un laptop de jocuri.
În clipul de alături poți vedea mai bine cum arată acest model din seria Asus UX303LN.

Te-ar mai putea interesa