Asus UX303LA-R5169H, ultrabook de 13 inci

Asus UX303LA-R5169H e un gadget portabil de tip office cu configurație performantă și designul e același indiferent de configurație ori generație. Multe ultrabookuri sunt de 13 inci iar dimensiunile sunt mai reduse. Alți producători oferă modele cu design diferit iar la Asus se cam respectă designul inițial – Zenbook. Se poate observa că nu are DVD și nici tastatură numerică, dotări care mi se par total inutile. Cât timp are Windows preinstalat, nu mai e nevoie de unitate DVD dar se poate instala și prin intermediul porturilor USB.

Nu e greu pentru un laptop de 13 inci în special că are carcasă din aluminiu (acest aspect chiar reduce greutatea sa). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul său Core i3-4030U are un consum redus de energie și specificații bune. Placa video Intel HD 4400 e una destul de interesantă deoarece poate reda chiar și filme însă se adresează utilizatorilor cu pretenții mici. Poate fi folosit atât acasă cât și la locul de muncă deoarece e performant și fiabil. Nu e nevoie de o geantă pentru a-l transporta și dacă doriți, puteți lua doar o husă.

Ecranul de 13.3 inci are o imagine HD+, deci densitatea pixelilor e destul de bună. Pe partea de memorie are 4GB de RAM și un hard de 1 TB. Dotările sale sunt bune chiar dacă laptopul e compact și subțire: difuzoare stereo, port DisplayPort de tip mini, porturi USB 3.0, bluetooth etc.

Bateria sa de 3 celule oferă o autonomie bună însă nu foarte mare (depinde cât de solicitată e configurația). Caracteristicile speciale sunt: greutate de 1.5 kg, carcasă de aluminiu, Windows 8.1 etc.

Plusuri: are DisplayPort, Windows 8.1 + Office preinstalat, bluetooth, porturi USB 3.0, ușor, carcasă rigidă și eleganță.
Minusuri: nu prea sunt.

Asus UX303LA-R5169H e o alegere bună pentru cei care vor un laptop ceva mai deosebit și dacă nu vă interesează performanțele grafice. Jos am pus un clip din care vă puteți face ușor o idee despre el dar și despre alte modele din aceeași serie. Bineînțeles, există laptopuri similare de 15 inci ori de 14 inci care pot fi considerate alternative la acesta.

Te-ar mai putea interesa