Asus UX302LG-C4028H, ultrabook premium

Asus UX302LG-C4028H e un ultrabook modern dar spre deosebire de celelalte din această serie, acesta are decât placa video integrată. Astfel e un gadget pentru useri office și spre deosebire de alte ultrabookuri de la acest brand, acesta are un finisaj albastru. Putem observa din numele său că are un ecran de 13.3 inci dar cu rezoluție FullHD și cu suport touch. Îmi place un finisaj mai închis la culoare dar și cel pe argintiu e la fel de elegant. Nu e un model chiar accesibil având în vedere configurația Haswell cu SSD, însă poate fi o alternativă mai interesantă în acest buget la un Macbook.

Prețul e unul corespunzător pentru un laptop premium și dacă nu vi-l permiteți, unul cu Core i3 sau i5 sunt alternative mai ieftine. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ultrabook-ul
Ultrabook-ul

Procesorul e unul din a 4-a generație de la Intel și e un Core i7-4200U cu o frecvență de 1.6GHz. Procesorul joacă un rol important când vine vorba de autonomie deoarece are un consum redus. Astfel autonomia acestui laptop poate atinge chiar și 6-7 ore cu o baterie de 3 celule. Ecranul e unul lucios cu rezoluție 1080p, diagonală de 13.3 inci și tehnologie de iluminare LED.

Spațiul de stocare e asigurat de un SSD, însă pentru fișierele de tip media vă recomand un hard disk extern. Multitasking-ul e decent cu un așa procesor și cu o memorie de 4GB. Nu e nevoie de mai mult, deoarece totul se mișcă excelent. Nu prea vă recomand să faceți un upgrade la 8.1, mai îl instalați cu un stick sau cu ajutorul unei unități DVD externe. Bineînțeles, înainte vă asigurați ca laptopul să aibă drivere compatibile.

Placa video HD 4400 e una decentă dar nu aș recomanda-o pentru jocuri deoarece e vorba de una integrată. Ca și dotări are: un difuzor, cititor de carduri, tehnologie audio SonicMaster, DisplayPort, USB 3.0, bluetooth și WiFi. După cum am zis și mai sus, bateria de 3 celule e suficientă. Tastatura iluminată e o dotare specială dar care o veți găsi doar pe laptopurile mai deosebite (mai scumpe). Spre deosebire de un laptop obișnuit, nu are unitate DVD sau acea tastatură numerică.

Plusuri: arată bine, autonomie mare – 6-7 ore, difuzor Bang & Olufsen ICEpower, bluetooth etc.
Minusuri: nu e accesibil.

Asus UX302LG-C4028H e un ultrabook din noua generați și care poate concura cu modele foarte cunoscute după cum am precizat și mai sus.

Te-ar mai putea interesa