Asus UX302LA-C4021P, ultrabook albastru

Un ultrabook foarte bun de la Asus e acest Asus UX302LA-C4021P, și asta deoarece are o portabilitate ridicată, performanțe peste medie și o mulțime de facilități de top (ecran Full HD, SSD și wireless ac). Aș recomanda un PC precum acesta cuiva care câștigă peste medie și care vrea un laptop deosebit care să nu-l lase baltă atunci când are mai mare nevoie de el.
Normal că vine și cu sistem de operare preinstalat, iar pentru a beneficia de laptop la maxim aș recomanda să rămâneți cu acest sistem de operare. Poate vă tentează să instalați 8.1, însă driverele s-ar putea să nu fie 100% compatibile, iar asta o să se reflecte în performanțele vizuale sau audio ale ultrabook-ului.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Acesta nu e deloc mare dacă luăm în considerare facilitățile oferite de el. Aceste facilități nu le vei întâlni la alte dispozitive deoarece se știe că Asus e pe primul loc când vine vorba despre adoptarea noilor tehnologii.

Ultrabook-ul
Ultrabook-ul

La partea de caracteristici are un procesor i5-4200u, 8GB memori RAM, SSD de 256 giga și placă video Intel HD 4400. În combinație cu sistemul de operare o să aveți parte de un laptop deosebit de rapid. Normal că are și porturi noi cum ar fi USB 3.0 sau Display Port, porturi care vă vor ajuta să vă faceți treaba mai rapid. Deosebit de interesant e faptul că are wireless ac care presupune că puteți descărca de pe Internet cu 1000Mbps prin wireless. Prea puține laptopuri au suport pentru așa ceva. Deci, dacă o să folosiți un program de torrent atunci o să atingeți viteze de undeva la 100-120 de mega pe secundă dacă o să aveți suficiente peer-uri rapide.

Lucrurile care eu le consider ca fiind atuuri sunt bateria care ține undeva la 8 ore, prezența sistemului de operare, greutatea redusă, ecranul Full HD, performanța și asepctul deosebit. Adevărul e că nu m-ar fi deranjat dacă ar fi avut rezoluție de tip Retina…

În concluzie, dacă ești un om de afaceri sau o persoană care vrea un laptop puternic și portabil atunci acest model ar fi o recomandare din partea mea. Sunt și modele cu i7, dar diferența de performanță nu e chiar așa de mare.

Te-ar mai putea interesa