Asus UX302LA-C4019P, ultrabook premium de 13 inci

Asus UX302LA-C4019P e un ultrabook de culoare albastră și pot spune că face parte dintr-o serie deosebită. Spun asta deoarece pe lângă configurațiile cu Intel Haswell, oferă și următoarele: Windows 8 Pro, tastatură iluminată, construcție robustă, SSD generos, ecran 1080p, Display Port etc. Ca și oricare alt ultrabook mic, nici acesta nu are unitate DVD dar se poate folosi o unitate externă ori stickuri USB (dacă doar transferați fișiere). Nu are multe porturi, dar apreciez prezența tehnologiei bluetooth cu care puteți conecta periferice wireless. Îmi place finisajul albastru în special că e o nuanță mai închisă.

Pentru ce oferă și considerând concurența, mi se pare destul de accesibil. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ultrabook-ul
Ultrabook-ul

Procesorul Core-i7 de tip 4500U Haswell e perfect pentru orice user, iar dacă vă plac jocurile există variante cu plăci video dedicate. Totuși și placa video integrată din acest procesor e destul de bună dar nu face față jocurile cu cerințe hardware mai mari. Are tehnologie de economisire a energiei și e evident deoarece are o frecvență mică.

Ecranul FullHD e splendid deoarece are o rezoluție mare la un ecran de 13.3 inci – 1920 cu 1080 pixeli. Apreciez acest aspect și e util pentru cei care editează ori pur și simplu for o imagine detaliată. La capitolul memorie are 8GB RAM și un SSD de 256GB. Pentru cei pasionați de filme, le recomand un HDD extern cu USB 3.0. Pentru cei care nu știu, placa video e Intel HD 4400 și diferă de la un model la altul.

Ca și dotări are următoarele: difuzor, cameră web HD, tehnologie audio SonicMaster, cititor de carduri, bluetooth, WiFi, baterie de 3 celule, tastatură iluminată și altele. Pentru dimensiunile sale, e și normal să nu aibă tastatură numerică și unitate DVD. Greutatea sa e de doar 1.45 kg care e acceptabilă pentru un laptop de 13 inci. Versiune de Windows 8 e cea Pro pe 64 biți.

Plusuri: are toate acele caracteristici speciale, arată bine, e ușor, bateria ține mult, fiabil și performant.
Minusuri: nu oricine și-l permite.

Asus UX302LA-C4019P e un laptop interesant pentru cei care călătoresc ori vor ceva deosebit pentru locul de muncă. Spun asta deoarece cu o baterie de 3 celule și așa o configurație, puteți obține până la 6 ore autonomie de lucru. Jos e un clip destul de util pentru cei care nu au văzut în realitate un laptop ca acesta. Acesta e unul cu configurații office/business dar există variante și cu configurație multimedia.

Te-ar mai putea interesa