Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus UX21E-KX013V

Ultrabookul Asus UX21E-KX013V e un laptop de tip premium și foarte subțire, motiv pentru care a primit și această denumire. Având în vedere că e un Zenbook UX21E, ecranul are o diagonală de 11.6 inci (aproximativ 12 inci) și e ceva mai mare decât un netbook. Performanțele sale nu pot fi comparate cu cele ale unui mini laptop deoarece acesta are procesor Core i5, HDMI și USB 3.0. Să nu uităm de SSD-ul de 256 de GB care e are un timp de acces foarte bun, motiv pentru care aplicații (dar și sistemul de operare) vor porni instantaneu. Deci nu prea ar avea rost să optați pentru un procesor Core i7, deoarece și acesta poate rula filme HD și Full HD cu ajutorul plăcii video integrate. Plus că acesta are o carcasă de aluminiu și un profit extrem de subțire. Asus UX21E-KX013V are un preț bun Vezi prețul special de azi deci ceva mai bun decât a lui UX21E-KX011V.

Poze

Deschis

Din lateral

Specificaţii tehnice

Are un procesor Core i5 modelul 2467M care are o frecvență de 1.6 GHz și un cache de 3 MB. Acesta e un procesor foarte bun chiar dacă are o frecvență așa de mică deoarece are un consum mic de energie (veți beneficia de o autonomie generoasă). Rezoluție ecranului LCD LED de 11.6 inci vine cu o protecție mată și o rezoluție HD care e ideală pentru filme la acea calitate 720p și 1080p. După părerea mea, memoria RAM e suficientă pentru utilizare office iar imposibilitatea de upgradare la mai mult de 4 GB nu poate fi considerat un minus. Noile modele vin cu SSD-uri ceva mai mari ș anume de 256 GB și nu de 128 de GB. Acestea sunt cele mai performante componente pentru stocarea datelor.

Placa video integrată din procesor (HD 3000) e bună pentru utilizare office dar nu și pentru jocuri. Spun asta pentru că nu are memorie proprie și nu are sistem de răcire avansat. La capitolele porturi, comunicații și multimedia are miniVGA, microHDMI, USB 2.0, USB 3.0, WLAN, difuzoare integrate numite Bang & Olufsen ICEpower, tehnologie audio SonicMaster și bluetooth. Ca și celelalte Zenbook-uri și acesta are un acumulator bun (4 celule) care oferă o autonomie peste medie (5-7 ore). Deci are o durată de funcționare cât a unui netbook sau laptop premium cu baterie de 6-8 celule.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: pornește în 2 secunde cu Super Hybrid Engine II, cântărește doar 1.1 kilograme (mai puțin decât un netbook), Windows 7, mufă combo microfon+ieșire audio, USB 3.0, SSD spațios, carcasă din aluminiu etc.

Minusuri: din punctul meu de vedere, lipsa mai multor USB-uri 2.0 nu constituie un minus deoarece USB-ul 3.0 e compatibil cu 2.0.

Concluzie

Acest ultrabook Asus UX21E-KX013V din familia Zenbook e un laptop ultra-portabil, performant, compact și elegant. Din păcate nu e chiar așa de accesibil dar având în vedere cât de bine arată, acest aspect nu mai deranjează:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu