Unul dintre cele mai bune ultrabook-uri existente pe piaţă e acest ultrabook Zeenbook Asus UX21E-KX011V şi asta se datorează procesorului i7, SSD-ului şi autonomiei mari… printre multe altele. Vine cu un preţ bun Vezi prețul special de azi » şi din punct de vedere estetic e identic cu UX21E-KX008V.
Acest mic laptop e destinat celor ce sunt oameni de afaceri ori care îşi câştigă existenţa de pe urma folosirii unui calculator (high level system administrators, programatori, DJ şi alţii) şi nu-i va dezamăgi din nicio perspectivă deoarece vine chiar şi cu sistem de operare preinstalat – Windows 7. Mac OS X e o fiţă, dar Windows e cel mai bun OS al momentului şi va funcţiona la parametri optimi pe acest calculator.
Poze
Specificaţii tehnice
Modelul UX21E-KX011V vine cu procesor de ultimă generaţie i7-2677M care din păcate are doar două nuclee pentru a consuma puţin din baterie, dar tot e un procesor ultimul răcnet când vine de performanţă. Are integrat un GPU HD3000 care posedă capabilităţi 1080p şi despre care se poate spune că va afişa fluent filme Blu-ray şi HD pe ecranul de 11,6 inci care deţine o rezoluţie de 1366 pe 768 pixeli.
Memoria RAM e de 4 giga şi va fi suficientă pentru următorii ani aşa încât să nu fie nevoie de un upgrade, iar dacă tot am spun de memorie cred ca ar trebui să spun că are şi SSD ceea îi oferă un spor de performanţă impresionant faţă de orice alt model care vine cu HDD.
Păreri pro şi contra
Pro: arată foarte bine; greutatea lui Zeenbook e de 1,1 kilograme care îi conferă portabilitate alături de bateria care ţine până la două săptămâni în sleep; are port USB 3 care e de vreo 10 ori mai rapid decât cel USB 2; sunetul e de cea mai bun calitate fiind asigurat de Bang & Olufsen. 😉
Contra: din păcate nu au tastatură iluminată şi nici unitate DVD, dar trebuie să recunosc că eu nici nu m-am folosit de DVD-uri de o perioadă foarte lungă deoarece găseşti tot ce vrei pe Internet şi poţi descărca la viteze mari.
Concluzie
Asus UX21E-KX011V e o sculă care puţin şi-o vor permite şi care are integrate ultimele tehnologii. Pentru a vă face mai bine o părere despre cum arată va invit să urmăriţi preview-ul video de alături. (Am uitat să precizez că beneficii ale incorporării unui SSD ar fi zgomot 0 făcut de hard, autonomie crescută şi căldură mai puţină.)
[youtube IZhaP_iZsvc]