Asus UX21E-KX008V

Cu câteva zile în urmă au apărut în România Zenbook-urile de la acest mare producător taiwanez, unul dintre acestea e și acest ultrabook/laptop Asus UX21E-KX008V. Acesta vine ca alternativă mai puternică la modelul cu i5 numit UX21E-KX004V. Ambele sunt foarte bună în special că prezintă aceleași caracteristici iar diferențele dintre ele sunt nesemnificative. Dacă doriți să fiți remarcați sau să ieșiți în evidență cu un gadget performant atunci cu siguranță aveți nevoie de un Zenbook UX21E-KX008V. Ambele vin cu procesoare Intel dar versiuni low-voltage adică cu frecvențe scăzute pentru ca autonomia să fie afectată. Acesta e undeva la 5-7 ore și e decentă pentru un laptop așa de subțire și de 12 inci. Acesta face parte din segmentul ultrabook deoarece e foarte subțire – de la 0.27 cm la 1.7 cm. Chiar dacă acest producător e nou în acest segment, văd că a scos un model foarte reușit din punct de vedere calitativ dar care din păcate nu are tastatură iluminată. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Din lateral

Specificaţii tehnice

Performanțele sale sunt asigurate de un Core i7 de la Intel care e un model 2677M. Spre deosebire de celelalte acesta are o frecvență de doar 1.8 GHz ca să nu afecteze autonomia acestuia. Având în vedere că face parte din seria Sandy Bridge, modelul de placă video integrată e Graphics HD 3000. Dar performanțele sale sunt similare celei Graphics HD. Ecranul e tot de 11.6 inci ca la alternativa de mai sus și are o rezoluție HD+. Deci se pot viziona filme HD fără probleme în special că e unul LCD cu LED ai lumina nu se reflectă datorită protecției Glare. Are o memorie de 4 giga care nu poate fi extinsă la 8 dar e mai mult decât suficientă în special datorită frecvenței de 1333 MHz.

HDD-ul e unul de 128 de giga și e de tip SSD pentru un timp de acces foarte mic și o viteză de transfer foarte bună. Dacă vă plac filmele vă recomand un HDD extern pe USB 3.0. La capitolele porturi, comunicații și multimedia are următoarele: difuzoare Bang & Olufsen ICEpower cu tehnologie SonicMaster, cameră web, mini VGA, mini HDMI, un USB 3.0, un USB 2.0, bluetooth versiunea 4 și WLAN.

Alte caracteristici ale acestuia sunt: mufa combo audio+microfon, greutatea de 1.1 kilograme și sistemul de operare Windows 7.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: performanțe Office foarte bune, design premium, carcasă din aluminiu, foarte ușor și subțire.

Minusuri: la un așa preț puteau să-i bage o tastatură iluminată.

Concluzie

Acest Asus UX21E-KX008V e unul dintre cele mai reușite modele ale lui 2011, în special că e probabil cel mai compact laptop la un buget de circa 1.000 de euro.

Te-ar mai putea interesa