Asus UX21A-K1010D, ultrabook Full HD

Dacă ești interesat de un ultrabook bun atunci acest Asus UX21A-K1010D ar fi o recomandare din partea mea. Nu doar că e foarte portabil, ci are și niște performanțe demne de invidiat datorită ecranului Full HD, a procesorului i7 și a SSD-ului. Datorită acestor caracteristici aș recomanda un astfel de ultrabook cuiva care caută o soluție pentru navigat pe Internet, pentru sarcini business sau multimedia.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Un preț care nu-i deloc mare dacă luăm în considerare faptul că vine cu SSD și cu un procesor i7 care scoate 3701 puncte la benchmark. (Nu e cazul să-i comparăm performanțele cu cele ale unui desktop deoarece acesta e construit pentru portabilitate).

Din față
Din față

Pe partea de specificații are procesorul i7 3517u (model cu voltaj scăzut din seria Ivy Bridge), 4 giga de RAM și un SSD de 128 de giga. Puteți să vizionați chiar și filme la calitate Full HD pe el deoarece are ecran cu rezoluție 1920×1080 pixeli și placă video Intel HD care garantează acest lucru. Din păcate nu vine cu sistem de operare, ci cu Free DOS care e un fel de MS DOS. Deci, eu recmonad să instalați Windows 7 pe el, iar acest lucru poate fi făcut utilizând o memorie USB. Dacă sistemul nu va boota de pe stick (chiar dacă acesta e bootabil) atunci probabil că va trebui să intrați în BIOS și să puneți pe Legacy BIOS.

Plusurile acestui model sunt aspectul de nota 10, bateria care ține peste 8 ore, multitudinea de porturi și performanța. Minusurile ar fi că SSD-ul nu e mai mare și că nu are sistem de operare.

Acest ultrabook e recomandarea mea dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv mobil cu ecran de 11 inci care să aibă performanțe peste măsură. Nici nu costă prea mult, iar dacă vreți puteți să-l folosiți și la jocuri. Însă, nu e un laptop care să-l recomand la jocuri deoarece nu are placă video dedicată și nici ecran de 15.6 inci. În rest, e numai bun, iar dacă vă interesează cum arată atunci vă recomand clipul de alături.

Te-ar mai putea interesa