Asus UX21A-K1009H

Unul dintre cele mai performantele ultrabookuri e modelul Zenbook Prime deoarece are cele mai bune componente hardware și dotări premium. E vora de ultrabookul Asus UX21A-K1009H care vine cu tastatura iluminată și ecran Full HD. Însă nu prea văd restul unei rezoluții așa mari la un ecran așa mic. Dar dacă vreți o alternativă la un MacBook Air (adică să fi cam în același buget), acesta e cea mai bună alegere. Dar pentru un utilizator obișnuit e destul de scump și nu cred că-i va folosi ecranul 1080p. Având în vedere că aceste tipuri de laptopuri au apărut de mult timp, sunt suficiente ultrabookuri chiar și cu configurații multimedia. UX21A-K1009H are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Din lateral

Specificaţii tehnice

Procesorul său nu e unul foarte cunoscut deoarece e unul cu frecvență scăzută – i7-3517U de 1.9 GHz. Aș dori să văd aceste tipuri de procesoare și pe laptopurile obișnuite deoarece sunt performante și consum puțin. Bineînțeles, acel consum redus de energie rezultă într-o autonomie mai mare. E vorba de un ecran de 11. 6 inci LCD LED cu protecție mată iar rezoluția e una Full HD. Multitaskingul e foarte bun deoarece e vorba de 4GB RAM și o frecvență de 1600 MHz.

Spațiul de stocare nu mare deoarece e vorba de un SSD de 256GB. Acesta micșorează viteza pornire a laptopului și a aplicațiilor, ele pornind instantaneu. Având în vedere configurația sa de tip office, nu are o placă video cu memorie video dedicată ci doar una integrată ca HD 4000 de la Intel. Calitatea audio e asigurată de difuzoare de tip Bang & Olufsen ICEpower și tehnologia audio numită SonicMaster. Ieșirile video sunt de tip mini și micro că doar e un laptop foarte subțire. Tehnologiile wireless sunt bluetooth și Wi-Fi, iar la un așa preț era normal să aibă 3G.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un SSD mare, Windows 8 preinstalat, atât VGA cât și HDMI, bluetooth, ecran mat, autonomie de maxim 6-7 ore și e foarte ușor.

Minusuri: lipsa modemului 3G.

Concluzie

Acest Asus UX21A-K1009H e unul dintre cele mai elegante laptopuri de pe piață în special datorită culorii și design-ului ales. Pot spune că eleganța își are prețul, dar nu veți regreta alegerea făcută deoarece e rapid, ușor și portabil. Jos am pus o prezentare a unui model similar în caz că nu știți cum ar arăta această serie:

Te-ar mai putea interesa