Asus UX21A-K1004D, ultrabook elegant

Asus UX21A-K1004D e un ultrabook dintr-o serie mai veche și de aceea e mai ieftin decât ultrabookurile noi. Puteți observa din numele său că are un ecran de 11.6 inci, dar există serii și cu ecran mai mare. Prefer laptopurile mai mici pentru că sunt portabile, iar ultrabookurile mici sunt și subțiri. Având în vedere că e un Zenbook, are ecran FullHD, carcasă din aluminiu și tastatură iluminată. Mai precis, are o greutate de numai 1.1 kg și o grosime de numai 1.9 mm (din lateral arată precum o aripă de avion, adică într-o parte e mai subțire).

Ca oricare alt ultrabook, prețul nu e punctul său forte ci portabilitatea. Nu cred că un laptop obișnuit ori un desktop ar putea fi alternative deoarece sunt două gadgeturi diferite. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Deschis
Deschis

Puteți observa că Core i5-3317U e unul din generația a 3-a iar placa video e una integrată tot de la Intel – HD 4000. Deci e un ultrabook care poate fi folosit pentru navigare web, programe și redare media. Deci e un model office și nu vă recomand să încercați jocuri 3D cu cerințe hardware ridicate.

Ecranul e unul de 11.6 inci de tip anti-glare și are o rezoluție Full HD. Nu suportă gesturi ca unele dar o astfel de dotare și așa nu e prea utilă (e utilă doar pentru gadgeturile convertibile). Restul configurației e ok după părerea mea: SSD de 128GB și 4GB RAM. Cu un SSD sistemul va porni rapid iar aplicațiile instantaneu. Având în vedere că are decât FreeDOS, instalare unui Windows 7 poate fi făcută cu ajutorul unei unități optice externe DVD or cu un stick de memorie (trebuie setat din BIOS să booteze de pe stick).

Are atât WiFi cât și bluetooth, astfel se poate conecta wireless la un hotspot și puteți conecta chiar și periferice wireless. Bateria de 6 celule e destul de bună pentru un astfel de ultrabook. Greutatea de numai 1.1 Kg e foarte mică pentru un gadget cu ecran așa de mare. Având în vedere că are doar Free DOS, vă recomand Windows 7 pentru acesta chiar și dacă avea touchscreen.

Plusuri: autonomie mare – 6-7 ore, ecran 1080p, tastatură iluminată, carcasă robustă, portabil și performant.
Minusuri: nimic.

Asus UX21A-K1004D e un model dintr-o generație precedentă, astfel că e ceva mai ieftin decât noile modele cu Haswell. Jos am postat o prezentare video pentru ca să vă faceți o idee despre el și cum arată din mai multe unghiuri.

Te-ar mai putea interesa