Asus TUF FX705GM-EV038, laptop cu ecran de 17 inci şi i7-8750H

Dacă doriţi să achiziţionaţi un laptop de jocuri cu un ecran de 17 inci atunci modelul Asus TUF FX705GM-EV038 ar fi recomandarea mea. Face parte din seria TUF (The Ultimate Force) şi e mai ieftin decât oricare laptop din seria Rog. Nu e doar pentru jocuri, ci şi pentru cei interesaţi de un model potrivit pentru sarcini solicitante.

Are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop performant şi cu construcţie foarte robustă. Carcasa e atât de rezistentă încât respectă standarde militare. Din poza de alături se poate vedea că acest model e unul foarte aspectiv, iar rama ecranului e una subţire… cât de cât.


Păreri pro şi contra

Modelul FX705GM-EV038 de la Asus e unul dotat cu procesor i7 six core (i7-8750H). E un procesor foarte puternic întâlnit doar pe laptopuri de gaming.
Ecranul e foarte clar prin faptul că are o diagonală de 17,3 inci cu rezoluţie FHD, panel IPS şi strat anti-glare.
Pe post de memorie are 8GB memorie tip DDR4 şi stocare pe SSHD de 1TB. Se pot adăuga RAMi până la 32 de giga.
Pe partea de conectică are wireless ac 2×2, bluetooth 5, LAN Gigabit şi 3 porturi USB. La net puteţi să-l conectaţi prin wireless ori prin LAN Gigabit.
Pentru un laptop de 17 inci pot spune că o greutate de 2,7kg e una foarte scăzută şi îi conferă o portabilitate excelentă.
Ergonomia acestui model e una excelentă cu tastatură iluminată de tip RGB, ecran anti-glare şi alte lucruri utile.

Astfel de laptopuri sunt adresate celora pasionaţi de jocuri ori care vor un model pe post de înlocuitor de desktop (desktop replacement). Se va descurca foarte bine la editări video întrucât procesorul furnizează toată puterea de care aveţi nevoie, iar în jocuri intră în scenă placa video GTX 1060 cu 6GB memorie RAM.
Pentru ca bateria să ţină mai mult acest model are şi cip grafic integrat în procesor. Acesta va funcţiona atunci când nu e nevoie de putere de procesare suplimentară pe partea video.

Te-ar mai putea interesa