Asus Tuf FX705GE-EW074, laptop cu i5-8300H, GTX 1050 Ti şi SSD

Asus TUF FX705GE-EW074 e un laptop special conceput pentru jocuri, dar poate fi utilizat şi pe post de desktop replacement. Ecranul e unul cu panel IPS, iar din această cauză poate fi utilizat şi la filme Full HD.
Componentele sunt unele noi, iar din acestă cauză acest model are performanţe superioare (cu vreo 25 procente) faţă de seriile de anul trecut.

Laptopul are un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Pe aceşti bani primim un laptop care nu doar arată bine, ci şi unul care are tastatură iluminată (acest lucru ajută foarte mult pe partea de ergonomie).


Păreri pro şi contra

Modelul Asus TUF FX705GE-EW074 e un laptop din seria The Ultimate Force, fiind o serie ceva mai ieftină decât Rog, dar componentele care stau la bază sunt (în esenţă) aceleaşi.
Procesorul i5-8300H e unul din seria Coffee Lake cu 4 nuclee şi performanţe superioare modelului anterior (i5-7300HQ). Există şi alternative cu i7 pentru persoanele care vor ce e mai bun.
Pe partea de procesare video are placă video Intel UHD şi cu Nvidia GTX 1050 Ti. Cea Intel e una integrată utilizată în sarcini simple, iar în jocuri va fi utilizată cea Nvidia.
Ecranul e unul superb prin faptul că are diagonală de 17,3 inci, rezoluţie FHD şi panel IPS. Aceste lucruri fac ca display-ul să fie optim pentru jocuri şi filme.
Suportă 32GB memorie RAM, însă are instalaţi 8GB. Mai e liber un slot de memorie din cele două.
Stocarea diverselor informaţii se face pe SSD şi HDD. Eu recomand ca sistemul de operare să-l instalaţi pe SSD şi ca acesta să fie Windows 10.
Are o multitudine de porturi precum 3 USB-uri, HDMI 2.0, LAN Gigabit şi wireless ac. HDMI 2.0 suportă transfer 4K la 60fps.
Portabilitatea acestui dispozitiv e una ok deoarece are o greutate de 2,7kg şi baterie care poate să ţină şi mai mult de 3-4 ore… în funcţie de ce faceţi pe laptop.

Concluzie

Dacă vă interesează un laptop puternic bun la orice fel de sarcină atunci acest model Fx705 ar fi recomandarea mea.
Astfel de laptopuri pot fi utilizate şi de cei care se ocupă cu editări, CAD sau alte sarcini profesionale care necesită putere de procesare.

Te-ar mai putea interesa