Asus TUF FX705DY, laptop de 17 inci cu Ryzen 5 3550H

Asus FX705DY model FX705DY-EW003 e un laptop de generaţie nouă cu un aspect plăcut şi adresat celora care vor un calculator portabil pentru sarcini solicitante (jocuri, editări video etc).
Printre componentele de top cu care e echipat se numără procesorul quad core Ryzen 5 3550H, cei 8GB memorie RAM şi placa video Radeon RX560X.

Acest model are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat avansat tehnologic şi care arată bine… lucru sesizabil din imaginea de alături.


Păreri pro şi contra

Laptopul Asus TUF FX705DY are un ecran de 17,3 inci cu rezoluţie FHD şi vine cu panel IPS aşa încât unghiurile de vizualizare să fie unele foarte bune.
Memoria RAM a acestui model e una de 8GB, dar poate fi mărită la maxim 32, mai având un slot liber. Stocarea acestui model se realizează pe un HDD cu o capacitate de 1TB. Poate fi montat un SSD, iar aceasta ar fi recomandarea mea în cazul în care vreţi viteze mai mari.
Nu are unitate optică, însă acest lucru nu are vreo utilitate în ziua de azi deoarece totul poate fi instalat de pe stick-uri USB.
Portabilitatea acestui laptop e una bună prin faptul că are o greutate redusă de 2,7kg, şi bateria poate să ţine până în 5 ore.
la capitolul porturi acest model se evidenţiază cu 3 porturi USB, LAN Gigabit şi wireless ac.
Întrucât nu are sistem de operare vă recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB.
Pentru o mai bună ergonomie are tastatură iluminată, ecran cu panel IPS şi strat anti glare.

Acest model de laptop se va dovedi mai mult decât suficient pentru orice sarcină solicitantă procesorul quad core având 8409 puncte la benchmark (asta îl face echivalentul unui i7), iar placa video e una din clasa 2 (similară ca performanţe cu GTX 965M).
În felul acesta o să benficiaţi de un produs de calitate stabil în orice sarcină. Mai mult, notebook-ul are şi o structură care-l face foarte rezistent, lucru pentru care laptopurile Asus sunt foarte cunoscute şi apreciate.

Te-ar mai putea interesa