Asus TUF FX505GM-BQ393, laptop cu i7-8750H, SSD şi GTX 1060

Dacă vă doriţi un laptop capabil la orice tip de sarcină atunci modelul Asus TUF FX505GM-BQ393 ar fi recomandarea mea. E o alternativă mai performantă la acesta (are doar GTX 1050 Ti). E un desktop replacement cu o portabilitate excelentă ţinând cont de faptul că are o greutate de 2,2 kilograme.

Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat avansat din toate punctele de vedere. Din imaginea de alături puteţi vedea cum arată acest model. Mai exact e unul cu aspect sobru plăcut şi cu carcasă rezistentă încât corespunde standardelor militare.


Păreri pro şi contra

Modelul de faţă are un procesor i7-8750H cu 6 nuclee şi cu cip grafic integrat. Pe lângă acest cip grafic are şi GTX 1060 cu 6GB memorie RAM. Despre procesor ar mai trebui să menţionez faptul că e unul din cea mai nouă generaţie, adică cea Coffee Lake.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli şi panel IPS. Pentru ca lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa lui are strat anti-glare. O caracteristică specială a ecranului e frecvenţa de 144 Hz.
Şi sunetul e unul ok, dar pentru o calitate superioară recomand nişte căşti bune ori un sistem 2.1.
Răcirea e una foarte bună întrucât are două ventilatoare, iar acest lucru ajută la performanţe superioare precum şi la o fiabilitate crescută a componentelor.
La capitolul porturi acest model stă excelent deoarece vorbim despre 3 USB-uri, HDMI 2.0, LAN Gigabit, wireless ac şi bluetooth.
Stocarea modelului de faţă se face pe SSD şi HDD. Sistemul de operare se instalează pe SSD, iar hardul e pentru jocuri şi alte fişiere.
Tastatura e una cu iluminare şi vorbim despre una de tip chiclet care ajută la o tastare uşoară.

Un laptop precum acesta se adresează celora interesaţi de ceva performant, cu preţ ok şi construcţie solidă. Vă asigur că în aceşti bani nu o să găsiţi ceva mai bun întrucât laptopurile Asus au cel mai bun raport calitate/preţ/performanţă.