Asus TUF FX505GM-BQ393, laptop cu i7-8750H, SSD şi GTX 1060

Dacă vă doriţi un laptop capabil la orice tip de sarcină atunci modelul Asus TUF FX505GM-BQ393 ar fi recomandarea mea. E o alternativă mai performantă la acesta (are doar GTX 1050 Ti). E un desktop replacement cu o portabilitate excelentă ţinând cont de faptul că are o greutate de 2,2 kilograme.

Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi →, iar pe aceşti bani primim un aparat avansat din toate punctele de vedere. Din imaginea de alături puteţi vedea cum arată acest model. Mai exact e unul cu aspect sobru plăcut şi cu carcasă rezistentă încât corespunde standardelor militare.


Păreri pro şi contra

Modelul de faţă are un procesor i7-8750H cu 6 nuclee şi cu cip grafic integrat. Pe lângă acest cip grafic are şi GTX 1060 cu 6GB memorie RAM. Despre procesor ar mai trebui să menţionez faptul că e unul din cea mai nouă generaţie, adică cea Coffee Lake.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli şi panel IPS. Pentru ca lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa lui are strat anti-glare. O caracteristică specială a ecranului e frecvenţa de 144 Hz.
Şi sunetul e unul ok, dar pentru o calitate superioară recomand nişte căşti bune ori un sistem 2.1.
Răcirea e una foarte bună întrucât are două ventilatoare, iar acest lucru ajută la performanţe superioare precum şi la o fiabilitate crescută a componentelor.
La capitolul porturi acest model stă excelent deoarece vorbim despre 3 USB-uri, HDMI 2.0, LAN Gigabit, wireless ac şi bluetooth.
Stocarea modelului de faţă se face pe SSD şi HDD. Sistemul de operare se instalează pe SSD, iar hardul e pentru jocuri şi alte fişiere.
Tastatura e una cu iluminare şi vorbim despre una de tip chiclet care ajută la o tastare uşoară.

Un laptop precum acesta se adresează celora interesaţi de ceva performant, cu preţ ok şi construcţie solidă. Vă asigur că în aceşti bani nu o să găsiţi ceva mai bun întrucât laptopurile Asus au cel mai bun raport calitate/preţ/performanţă.