Asus TUF FX505GE-BQ197, model cu i5-8300H

Asus TUF FX505GE-BQ197 e un laptop apărut pe piață la început de 2019 și se remarcă prin faptul că vine cu un procesor quad core special pentru sarcini solicitante și o placă video GTX Titanium. Face parte din seria The Ultimate Force, adică e un laptop bun la jocuri și pe post de desktop replacement.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Din imaginea de alături puteți vedea cât de bine arată, având și tastatură iluminată. Construcția e una foarte bine realizată și se laudă că poate fi utilizat chiar și în armată, fiind realizat din materiale foarte rezistente.


Păreri pro și contra

Modelul Asus FX505GE-BQ197 are procesor i5-8300H care vine să înlocuiască procesorul i5-7300HQ. Mulți vor fi dezamăgiți că nu are procesor i7 six core, dar în opinia mea procesoarele i5 sunt mai bune deoarece sunt mai stabile. Pe hârtie cele i7 sunt mai rapide, dar practic cele i5 sunt stabile.
Dacă în trecut astfel de laptopuri aveau ecran cu panel TN, în ziua de azi toate au panel IPS. În felul acesta avem parte de unghiuri de vizibilitate perfecte.
Dacă la alți producători întâlnim laptopuri de jocuri cu doar un ventilator, acest model are două. Astfel aerul cald e evacuat.
La capitolul memorie totul e ok deoarece are 8GB DDR4 și i se pot monta până la 32 de giga. Iar, stocarea se realizează pe SSD și hard. Despre memoria RAM trebuie spus că în funcție de ce sarcini faceți pe laptop s-ar putea să fie nevoie de încă 8GB.

În opinia mea acest model e unul perfect pentru persoane care vor un laptop rezistent cu tastatură iluminată și care să poată fi utilizat la sarcini diverse și complexe.
Alegând un laptop de la Asus faceți o alegere excelentă deoarece acest brand e specializat pe laptopuri de gaming, acestea fiind din seriile FX, TUF FX, Rog sau altele. Cea mai nouă serie e cea de față și vine ca o continuare sau o îmbunătățire a seriei FX simple.

Te-ar mai putea interesa