Asus Tuf FX505GE-BQ195, laptop cu i5-8300H şi GTX 1050 Ti

Asus Tuf FX505GE-BQ195 este un nou laptop pentru cei interesaţi de ceva puternic ori dotat cu tehnologii la zi. Poate fi utilizat la diverse lucruri printre care jocurile ori utilizat pe post de desktop replacement. Brandul Asus e mult peste MSI sau Acer, iar din acestă cauză mulţi aleg laptopurile lor.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat cu design plăcut şi care e realizat din materiale de calitate.


Păreri pro şi contra

Laptopul Asus Tuf FX505GE-BQ195 face parte din seria The Ultimate Force, iar din această cauză primim un laptop accesibil ca preţ, dar care e realizat din materiale de calitate şi cu componente de top.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1080p şi panel IPS. iar, pentru ca lumina să nu se reflecte are strat anti-glare, adică anti-orbire.
Procesorul e unul foarte nou, adică un i5-8300H cu 4 nuclee şi cu cip grafic integrat. Performanţele procesorului sunt unele superioare, cu vreo 25% mai bune decât ale modelului i5-7300HQ. E un procesor ok, iar dacă vreţi ceva cu i7 atunci ar trebui să vă uitaţi la acest model.
Memoria acestui model e una suficientă de 8 giga DDR4 la frecvenţa de 2666Mhz şi se pot monta până la 32 de giga. Pentru stocare dispune de un SSD de 256 de giga. Cam puţin spaţiu, dar la nevoie se poate pune mai mult.
Unitatea optică lipseşte, iar sistemul de operare recomandat de mine e Windows 10 care poate fi instalat de pe un stick USB.
Ca porturi acest dispozitiv are 3 USB-uri, HDMI, LAN Gigabit, wireless ac şi bluetooth 5.0.

Pe piaţă există multiple feluri de laptopuri pentru jocuri ori sarcini solicitante, însă acesta e mai bun deoarece vine la un preţ accesibil, are componente noi şi o ergonomie bună (ecran clar cu strat anti-glare, tastatură iluminată şi altele).
Răcirea e una foarte bună de tip Dual Cooling Fans, adică cu două ventilatoare.
Seria TUF vine ca o alternativă la cea ROG în sensul că are un preţ mai mic şi câteva facilităţi lipsă (doar plăci video GTX 1050 şi tastaturi cu iluminare mai simplă).

Te-ar mai putea interesa