Asus TUF FX505GE-BQ159, răcire cu sistem Dual Cooling Fans

Laptopul Asus TUF FX505GE-BQ159 reprezintă o soluție pentru cei pasionați de jocuri care vor un gadget portabil și performant. Un desktop poate fi mai ieftin dar să nu uitați că trebuie să cumpărați un monitor și ocupă mai mult spațiu pe birou. Tot mai mulți utilizatori aleg laptopurile pentru că arată foarte bine, au multe porturi și pot fi upgradate. Cel de jos are montat SSD de tip M.2, motiv pentru care sistemul de operare va porni rapid, dar ar ajuta ceva mai multă memorie.

Răcirea acestui laptop se face cu ajutorul a două ventilatoare și sunt foarte puține modele pe piață cu numai un singur cooler. În opinia mea, acelea trebuie evitate pentru că se încălzesc destul de tare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecranul acestui model nu pare foarte mare, însă e de 15 inci ca la restul și dacă vă permite bugetul puteți lua în considerare și variantele de 17 inci. Experiența poate fi mai plăcută cu un ecran mare, dar diferența de preț e destul de mare. Jocurile și filmele 1080p rulează fără probleme pentru că are o placă video modernă.

Acest laptop poate fi ales și de utilizatorii office pentru că oferă dotări excelente care nu le veți vedea pe laptopuri simple, iar aici mă refer la sistemul audio, porturile, tehnologiile fără fir și altele.

Păreri pro și contra

Față de generația precedentă, acum avem noul ecran NanoEdge cu panel avansat de tip IPS și rezoluție Full HD. Acesta are margini înguste, astfel că laptopul scade în dimensiuni dar nu și în greutate. Tastatura numerică rămâne ți va fi apreciată de cei care lucrează cu numere sau poate că o folosesc pentru alte taskuri. Se poate observa că nu arată ca și laptopurile din seriile ROG, iar în partea dreaptă jos se vede noul logo TUF care s-ar putea să ajungă pe capac la următoarele generații.

Asus FX505GE-BQ159 nu vine cu Windows 10 preinstalat, dar voi trebuie să-l instalați ulterior de pe un stick USB și instalarea va dura foarte puțin pentru că-l veți pune direct pe M.2.

Te-ar mai putea interesa